12 Aralık 2012 Çarşamba

Galatasaray 1 - 1461 Trabzon 2 | Ciddiyet-sizlik





Kritik Braga maçının hemen ardından Türkiye'de yapmak istemeyeceğiniz deplasmanların başında gelirdi Sivasspor. Buna rağmen iyi mücadele ve bireysel anlamda yetenek 3-1'lik galibiyeti getirdi ve uzun bir süre sonra rahat bir nefes aldı Galatasaray.

Türkiye Kupası'nda 1461 Trabzon maçına yedek ağırlıklı bir kadro ile çıkıldı ama bu yedek kadro-as kadro konusu çok başka yerlere çekiliyor, altı boşaltılıyor. Gerçek bir takım olmak istiyorsanız sözde yedeği de, ası da, genci de, yaşlısı da hazır durumda olmalı. Özellikle mental açıdan. Bu sadece Galatasaray'ın değil, Türk futbolunun da büyük sorunlarından; kendini mental olarak hazırlayamamak, geliştirememek.

1461 Trabzon, Galatasaray'ı 2-1 yenerek Türkiye Kupası'nda gruplara kaldı. Hak ettiklerini düşünüyorum. Maç Galatasaray'ın aklına 2-0 olduktan sonra geldi. Son 15-20 dakikada kurulan baskı 1 gol, 2 tane de direkten dönen top dışında bir şeye yaramadı. İlk yarı ağırlıklı bir 70 dakika var ki şaka gibi. Sahadaki performansını rakibe göre belirleyenlerden kurtulmalı Galatasaray ki Fatih Terim de buna benzer açıklamalarda bulundu.

Sahada atak organizasyonlarınızı çoğaltamayıp, ezbere oynadıkça doldur-boşalta mahkumsunuz. Kafa vurmayı bilmeyen oyuncularınız varsa, bu da yetersiz kalıyor. Cris, hücumda savunmada oynadığından daha iyi oynuyorsa bir sorun var demektir. 

Şahsen Türkiye Kupası falan pek umurumda değil. Derdim, rakip kim olursa olsun ciddiye alıp, konsantre olarak sadece kazanmak için oynayan Galatasaray'ı sahada görmek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beğen