11 Mart 2012 Pazar

Galatasaray 2 - Gençlerbirliği 0







Fenerbahçe derbisi öncesi  hem aradaki 9 puan farkı korumak hem de kafa olarak daha rahat gitme adına zor bir virajdı Gençlerbirliği maçı. Her ne kadar son haftalarda kötü gitselerde sezonun geneline baktığımızda Fuat Çapa önderliğinde iyi işler yapıyorlar ve pozitif futbol ortaya koyuyorlar. Derbi öncesi 3 puan kadar sarı kart sınırında olan Muslera, Ujfalusi, Semih ve Necati'nin kart görmemesi ve cezalı duruma düşmemesi de önemliydi. 


Bu sezon alıştığımız 11 ile sahadaydık. Tek değişiklik, son haftalarda kötü formunu devam ettiren Emre'nin, formayı Riera'ya kaptırmasıydı. 5 haftadır kazanamamanın üzerine bir de geçen haftaki 6-1'lik mağlubiyet eklenince, Fuat Çapa ''Allahını seven defansa gelsin'' taktiğini benimsemiş olacak ki, özellikle ilk 20-25 dakika tamamen kapandı Gençlerbirliği. İlk yarıda Elmander ile Riera'nın şutları ve kaleci ile karşı karşıya kalacakken Kulusic'in Necati'yi düşürmesi sonucu kazandığımız serbest vuruşta, Selçuk'un frikiği dışında pozisyonumuz yoktu. Gençlerbirliği çok iyi kapandı ve iyi pres yaptı. Alan bırakmadı. Kontra ile gol aramaya çalıştılar ama sonuç gelmedi. Orta sahada Riera ve Engin etkisiz olunca kanatları da kullanamadık. Yaratıcılık adına iyi bir ilk yarı değildi bizim için. Uzaktan şutlar ve duran toplar ile gol aradık. Öyle ki, geçen hafta Sivas'ta yokları oynayan Emre'yi, bu maçta Riera'ya tercih ederdim. 


Derbi öncesi maçlar her zaman sıkıntılı ve stresli geçer. Bu maçta ilk yarının etkisiz futbol ve golsüz kapanması, kontrolü tam anlamı ile ele alamamamız maçın sonlarına doğru gol gelmedikçe stresi ve baskıyı arttıracak, bu da hatayı tetikleyecek, riski ve kart görme ihtimalini kuvvetlendirecekti. Ama beklenen gol olması gerektiği gibi ikinci yarının hemen başında geldi. Golde Elmander'in savunmayı üzerine çekmesi ve boş alan yaratması çok iyiydi. Golle beraber baskı, akabinde de pozisyonlar geldi. Eboue'nin de katkısı ile sağ kanatta etkili olduk. Eboue'nin önünde gerçek bir kanat oyuncusu olsa o kanadı mükemmel kullanacağız ama ne yazık ki gerçek bir kanat oyuncumuz yok. Daha önce de söylediğim gibi, Engin ve Emre kanat vasıflarından çok orta saha vasıfları daha fazla olan oyuncular. Farkı ikiye çıkartan gol Selçuk'un harika frikiği ile geldi. İlk yarıda Özden çelmişti ama bu sefer çelemedi. Emre'nin direkte patlayan şutu dışında başka önemli pozisyon olmayınca maç 2-0 sona erdi. Sivas'ta hava ve zemin şartları iyi değildi. Buna rağmen 4-0 gibi bir galibiyet aldık. Gençlerbirliği maçında da özellikle ilk yarı istediğimiz oyunu oynamayamadık ama kazanmayı bildik. Derbi öncesi önemli bir 3 puan alındı. Kart sınırındaki oyuncular kart görmeyi bırakın, tartışılacak bir ikili mücadeleye bile girmediler. 


Mücadele ve hırsımız her zaman ki gibi iyi ama bazen belirli bölümlerde kitlenen oyunu açmakta zorlanıyoruz. Eboue çoğu zaman sağ kanatta defans görevini de, ofans görevini de kendisi yerine getirmeye çalışıyor. Bugün Melo ve Selçuk ile birlikte sahanın en iyilerindendi. Rakibe ciddi gol pozisyonu vermedik. Kadıköy'e rahat kafa ve 9 puanlık fark ile gidiyoruz.

1 yorum:

  1. çok iyi yorumlamışsın maçı kardeşim tebrikler ama gençerbirliği o kadar kapanmıştı ki bunun kilidini sadece Galatasaray Kalitesi Kırabilirdi Vede Öyle Oldu Ku Kapalı Futbola Bu Skor Harikadır

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beğen