7 Mayıs 2013 Salı

Galatasaray 4 - Sivasspor 2


Fazlası ile yorucu geçen bir sezonun erken bitmesi, şampiyonluğu erken garantileme isteği elbette doğru olandı. Futbolcular da bunu desteklercesine Sivasspor maçının başından sonuna kadar iyi mücadele edip harika gollerle maçı ve şampiyonluğu kazandılar.

Selçuk'un harika frikiği ile başlayan maç, golden sonra Sivasspor'un baskıyı atlatması ile devam ederken ikinci yarı Eboue'nin gizli kahramanlığını yaptığı Burak'ın ve Selçuk'un golleri ile skor olarak bitmese de genel anlamı ile bitti aslında. Burak dördüncü golü attıktan sonra hem oyuncular hem de taraftarlar zaten şampiyonluk kutlama havasına girmişti. Biraz boşlayınca da Sivasspor iki gol buldu ve maç bitti.

Fatih Terim'in kupa töreni ve kutlama yapılmaması isteği mantıklı. Çünkü haftaya Fenerbahçe derbisi var ve büyük bir kutlama ya da kupa töreni gibi şeyler futbolcuların rahatlamasına, rehavete sebep olurdu. Kısa kesildi sevinç, daha doğrusu ertelendi.

Genel olarak takım iyiydi ama Selçuk'un iki yıldır yaptığı işler gerçekten kırılma anlarını beraberinde getirdi. Galatasaray'ı seçmesi ile birlikte geldiği günden bu yana performansı ve kişiliği ile Galatasaray'a çok yakıştı. Sivasspor'a karşı attığı ikinci gol ise sezonun en güzel gollerinden. Rakibi geçişi, topu kafası ile önüne alışı ve muhteşem vuruşu.

İki sene önceki ile şimdiki durum arasındaki fark muazzam. Bu kadar kısa sürede bu denli büyük değişim takdire şayan. Genel takım performansı lig sonuna.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beğen