22 Eylül 2011 Perşembe

Sisteme Çıkan Kart



Samsunspor  maç yazısında altını çizmiştim. 4-4-2 sistemi Galatasaray için ciddi anlamda uygun. Nitekim Fatih Terim Samsunspor maçının özellikle 2. yarısında dersler çıkartmış olacak ki, Ujfalusi'nin kaptanlığında, Karabükspor maçına 4-4-2 dizilişi ile başladı. Bu diziliş, maçın başında etkili olmasını sağladı Galatasaray'ın. Riera'nın pasında Elmander ve Selçuk'un pasında Sercan karşı karşıya değerlendiremedi pozisyonları.


14. dakika da Galatasaray ceza alanına havalandırılan topta, 2 oyuncu Shelton'u kovalıyor olmasına rağmen, Muslera hatalı şekilde çıkıp yaptığı hareket sonucu atıldı. Muslera, Eboue ve Gökhan varken neden çıktı anlamak güç. Çıkan kırmızı kartı anlamak daha da güç. Bariz gol şansı olmadığı için rakibe müdahaleye verildiyse karar ağır. Pozisyonda Muslera bir de sakatlık geçirdi. Maç boyunca tekmeleyen Karabüklü oyunculara değil kart göstermeyi, faul bile çalmayan Bünyamin Gezer, daha Muslera kalkmadan kırmızı kartını gösterdi.


Muslera'nın atılması sonrası kaleye Ufuk geçti. Samsunspor ve Karabükspor maçı başında iyi sinyaller veren Riera normalde çıkartılmaması gereken bir oyuncu ama halen hazır olmadığını düşünürsek, normal bir değişiklik oldu. Değişiklik sonrası Sercan, Riera'nın yerine sol çizğiye geçti. Elmander gene tek forvet olarak kaldı. Bu dakikadan sonra zaten normalde hissedilen oyun kurucu-lider eksikliği iyice baş gösterdi. Sercan ve Kazım çizgiye yakın oynayıp, Elmander'i fazla yalnız bırakınca pozisyona giremedi Galatasaray. 


Karabükspor'da bunu fırsat bilip orta alanı kalabalık tutup, top çevirerek çıkartmadı Galatasaray'ı. Hatta Baros oyuna girmek için 4-5 dakika oyunun durmasını bekledi. Aynı Aykut gibi Ufuk da ilginç bir kaleci. Kurtarılması zor görünen pozisyonlarda başarılı olup, hiç olmadık pozisyonlarda gol yiyorlar. Bu nedenle hiç bir Galatasaraylının Ufuk ve Aykut'a güvendiğini zannetmiyorum. İlk yarıda da bir topu sektirdiği için Karabük pozisyona girmişti. Sağ kanatta topla buluşup, bir an için önünü açan Erdem düzgün bir vuruşla Karabük'ü öne geçirdi. Doğuştan kontrpiye olan Ufuk, bu pozisyonda da kontrpiye de kaldı! 


Bu dakikadan sonra Fatih Terim risk alarak Baros'u oyuna aldı. Oyuna girmek için 5 dakika civarı oyunun durmasını bekleyen Baros, girer girmez penaltı kazandırdı ve ''Pitbull'', bir çok oyuncu penaltı atılışına bakamazken büyük soğukkanlılıkla golü attı. 


1-1 sona eren maçta pozitif anlamda akılda kalıcı durum, rakibe organize atak şansı vermemekti diyebiliriz. Golü de ceza sahası dışından buldular zaten. Ama Webo ve Shelton gibi fiziği kuvvetli, seri ve ikili mücadelelerde kolay yıkılmayan oyunculara karşı özellikle Gökhan Zan'ın sürekli kaybetmesi sinir bozucu. Büyük çoğunluğun salladığı Servet'i arıyor gözler. Ayrıca, Hakan Balta'da biraz kıpırdama var gibi. Son 2 sezondur yokları oynayan Balta, umarım Galatasaray'a geldiği ilk dönemdeki performasına yaklaşır. Yoksa sol kanat Galatasaray için fazlası ile sorun teşkil ediyor. Çağlar ile olacak iş değil. 


Elmander'e de değinmek gerek. Maçta gerçekten çok iyiydi. Fazlası ile yalnız kalmasına rağmen çok iyi savaştı. Orta alanda fazlası ile katkısı hissedilen Melo'nun yanı sıra, Kazım'ın düşük form grafiği düşündürücü. 
Halen Elmander-Sercan ikilisinin iyi işler yapacağını düşünüyorum. 4-4-2 sistemin de, kısa sürede önemli pozisyonlar buldu Galatasaray. Sercan kendine biraz daha iyi bakıp çalışırsa aşırtmalarda daha isabetli vuruşlar yapabilir ve yaptığı vuruşa kendi şaşırmayı da bırakabilir. Fenerbahçe'nin, İBB'nin, Antalya'nın, puan kaybettiği haftada alınacak 3 puan çok değerliydi. 


Galatasaray ligdeki 4. maçını, içeride tanıdık bir ismin teknik direktörlüğünü yağtığı Eskişehir'e karşı oynayacak. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beğen