10 Mayıs 2012 Perşembe

Türkiye'de Spor Medyası







Bir, iki gündür ortalıkta bir haber dolaşıyor. 'Çığır açmak' deyimini kullanabiliriz bu haber için. Sözde Galatasaray şampiyon olursa Kadıköy'den Sikorsky helikopterler ile 'kaçacakmış'. Hatta haberde tencere seti satanlar gibi helikopterin özellikleri anlatılmış, manevra kabiliyeti yüksek, geceleri de kullanılabiliyor diyerekten. Zannedersin kurbana girer gibi Sikorsky'e girecekler. 


Nedense Galatasaray'ın stadında oynanan her maç öncesi sözde birlik, beraberlik mesajları verilirken Fenerbahçe'nin stadında oynanacak olan her derbi öncesi böyle saçma sapan haberler çıkartılıyor. Daha önce Fenerbahçe şampiyonluğu garantilemiş bir şekilde Ali Sami Yen'e geldiği zaman 'Galatasaraylı taraftarlar alkışlayacak mı?' tarzında haberler yapılmıştı. Bu sefer bu ihtimal Galatasaray için söz konusuyken neden hiç 'Fenerbahçeli taraftarlar Galatasaray'ı alkışlayacak mı?' tarzında haber göremiyoruz. Her yer savaş, top, tüfek. Elbette bizim alkışlamadığımız gibi onlarda alkışlamaz. Bu çok doğal zaten ama anlatmak istediğim nokta hep aynı film dönüyor. Rakibi nasıl baskı altına alırım, nasıl kötü etkilerim, nasıl ortamı gererim düşüncesi her zaman tek taraf için geçerli oluyor. Sonuçta ortam fazlası ile geriliyor, olaylar çıkıyor ve insanlar bütün suçu taraftarda arıyor. Fenerbahçe Avni Aker'den nasıl çıktıysa Galatasaray'da Kadıköy'den öyle çıkar.


Bir diğer örnekte, Ntv Spor'un Ünal Aysal'ın açıklamalarındaki 'play-off sistemi seneye olmayacak. Tüm kulüpler karşı' içerikli açıklamalarını vermesi fakat Lig TV'nin aynı haberde bundan bahsetmemesi bile aslında her şeyi özetliyor.


Basın yalan yazıyor...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beğen