17 Mart 2012 Cumartesi

Derbi Öncesi







Derbi günü geldi çattı. Saçma play-off olmasa çok başka şeyler konuşuyor, yazıyor olurduk ama yayıncı kuruluş böyle istiyor! 


Uzun bir süredir bu denli rahat gitmiyorduk Kadıköy'e. Çok iyi oynamasak da, çok mücadele eden, vazgeçmeyen, gerçek anlamda bir takım olarak 9 puan fark, sakat ve cezalı olmadan gidiyoruz. Bu yol rehavet durağına çıkıyor ama o durakta da Fatih Terim durmaz. İlk maçta, maça inanılmaz başlamış, net pozisyonları kaçırdığımız gibi tarihi farkı da kaçırmış olmamıza rağmen 3-1 kazanmıştık. O maçın özellikle ilk yarısındaki oyun, konsantrasyon, hırs, pres ve tam anlamı ile takım görüntüsü göz kamaştırıcıydı. Fenerbahçe ne olduğunu anlayamamıştı. 


Ne yazık ki taraftarımızın alınmayacağı maça da aynı oyun özellikleri ile başlamak çok önemli. Fenerbahçe özellikle son haftalarda etkili oyun ortaya koyuyor. Takım olarak olmasa da bireysel anlamda çok formda oyuncuları var. Eboue, Stoch'a karşı, Melo da Alex'e karşı iyi pres ve markaj uygularsa Fenerbahçe hücumsal anlamda ciddi darbe alır. Sezon geneline bakıldığında Emre formu ile öne çıksa da, Riera da hem milli takımlarda hem de takımsal bazda daha tecrübeli. Son karar İmparator'un olacak. Galatasaray - Fenerbahçe derbisi  dünyanın en büyük maçı olmakla beraber dünyanın en ilginç maçlarından da biridir. O ana kadar kimin formda, kimin formsuz olduğunun, kimin iyi, kimin kötü oynadığının bir önemi yoktur. Sadece 'o an' vardır. Kim oynarsa oynasın amacı tektir. 


Derbi kazanmak her zaman 3 puandan daha fazlasıdır. Takım kötüyse, camiada sorunlar varsa, problemler varsa eğer hepsini unutturacak tek şey bir derbi galibiyetidir. Psikolojik olarak çok başka bir şeydir. Kazanırsak puan farkı 12'ye çıkar ve muhtemelen play-offlara 6 puanlık bir avantaj ile gireriz. Puan avantajı yanında psikolojik açıdan da sağlam bir şekilde işi büyük ölçüde bitiririz. Herkesin derdi olan 'Kadıköy Galibiyeti' de alınmış olur. İlk maçı kazandığımız zaman bahsettiğim 'psikolojik' etken çok etkili olmuştu ve hem oyun hem de güven olarak daha iyiye gitmiştik. Kaybedersek dünyanın sonu olmaz. Puan farkı 6'ya iner ve muhtemelen 3-4 puan fark ile play-offlara gideriz. Fenerbahçe psikolojik etki ile daha da düzelir. 


Daha fazla bir şey söylemeye gerek yok. İmparator'a güveniyoruz, takımımıza inanıyoruz...







Tükenmez umudum varsa sarı kırmızı formasında
Bir düşer bir kalkar, Cimbombom zaferden zafere koşar
Şimdi sen, yeniden, Aslan gibi savaş Galatasaray!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beğen