6 Mart 2012 Salı

Sivasspor 0 - Galatasaray 4





Maçtan önce çileye dönen bir yolculuktan sonra takım zor da olsa Sivas'a gidebildi. Maça ideal 11'miz ve 4-4-2 dizilişi ile çıktık. Cezalı Engin'in yerine son Beşiktaş maçında sonradan oyuna girip iyi işler yapan Riera vardı. Sivasspor sezon başından beri özellikle evinde iyi bir grafik çizdi. Bu sezon evinde sadece ligin ikinci haftasında 9 kişi kaldığı Eskişehirspor'a yenildi. Çok iyi form tutan ve milli takıma seçilip seçilmemesi tartışılan Erman, Grosicki, Eneramo ve Pedriel öne çıkan futbolcuları.

Sivasspor, saha ve soğuk gibi 3 S'ye karşı oynadık. Sivas'ta zemin futbol oynamak için değil de, tarım için çok daha uygundu. Harcıyorlar güzelim zemini! Maça iyi başlayan Sivasspor'du. sağlı, sollu iyi baskı kurup, dönen topları da alarak bir ara çıkartmadılar bizi. Erman'ın duran topunda maçın en iyi isimlerinden Muslera başarılıydı. Soldan Erman'ın ortasında Eneramo'nun kötü vurmasın da ise şanslıydık. Sivasspor baskıyı arttırmıştı ki, ilk atağımızda golü bulduk. İlk şutumuz da desek daha doğru olacak.  Riera'nın pasında Necati iyi kontrol edip, iyi vurdu ve mükemmel bir golle öne geçtik. Gol tam zamanında geldi ve bu golle Sivasspor'un baskısı kırıldı. Sakatlıktı, fauldü derken ilk yarı sona erdi. İlk yarının en kötüsü ismi şüphesiz Emre'ydi. Sahada yok gibiydi, ayakta duramadı.

Böyle bir rakibe karşı, böyle bir havada ve zeminde 1-0'a yatacak halimiz yoktu. İkinci yarı daha hızlı, karşılıklı ataklarla başladı. Sahnede yine Muslera vardı. Kritik kurtarışlar yaptı. İlk yarıda yokları oynayan bir de üstüne ikinci yarıda sarı kart gören Emre'nin yerine Aydın oyuna girdi. Her ne kadar Aydın'a kendisine verilen şansları hep kötü kullandığı için kızsam da, Emre'nin 58 dakikada yapamadığını o kısa sürede yaptı ve hareketlilik getirdi oyuna. Çünkü ofansif anlamda sadece sol kanadı kullanabiliyorduk. Sağ kanadı kullanamadığımız gibi, bir de Sivasspor o kanattan etkili geliyordu. Ataklarımızı sıklaştırmıştık ki, kaptan Ujfalusi sahneye çıktı ve farkı ikiye çıkardı. 2-0'dan sonra maçın başından beri belirli aralıklar ile presi iyi yapan ve dönen topları iyi toplayan Sivasspor'un ataklarını, bize Allah'ın bir lütfu olan Muslera çok başarılı bir şekilde çıkardı. Gene sol kanadı kullanarak yaptığımız atakta, Necati'nin pasına ceza yayında iyi vuran Aydın ile farkı 3'e çıkarttık. Maç artık böyle bitecek derken, Selçuk'un şık pasında Necati gene sahne aldı ve skoru belirledi.

Bana göre Fenerbahçe maçı dışında bu sezon ki en zor deplasmanımızı ve en zor maçlarımızdan birini kazandık. Çok iyi oynamadık, özellikle sağ kanadımız çok kötüydü ve o kanattan çok iyi geldi Sivasspor ama bazı maçları da iyi oynamadan kazanmak gerek. Zaten soğuk hava ve bu berbat zeminde ne kadar iyi oynayabilirsiniz ki? Muslera, ve Necati maçta en öne çıkan isimler. Aslında bir maçta kalecinizin maçın adamı olması pek iyi bir şey değil ama Muslera gerçekten güven veriyor. Bugün özellikle defansif anlamda kötüydük. Eboue ve Hakan Balta günlerinde değillerdi. Semih ve Ujfalusi zaten ağır stoperler, bir de zemin berbat olunca müdahalelerde bazı hatalar oldu. Fenerbahçe maçı ile yükselen formunu tavan yapan Emre, aynı hızla tabana doğru gidiyor. Bugün sahada yok gibiydi. Ayakta duramadı, olumlu kullanamadı topları. Onun olduğu kanadı yol yaptı Sivasspor. Yerine giren Aydın ile ileride daha fazla top tutup, atak yapabildik. İkinci gol maçın kırılma anıydı çünkü maç bir o kalede bir bu kaledeydi. Yiyedebilirdik ama attık. Elmander gol atmasa da inanılmaz presi ve azmi ile kendine hayran bırakıyor. Selçuk gene kritik paslar attı ama ondan daha fazlası bekleniyor. Yapabilecek bir yeteneği var çünkü. Necati ile de gittikçe uyumu artıyor. Maçın şüphesiz yıldızı Necati'ydi. Tam zamanında muazzam bir gol attı ve maçı iki gol bir asist ile bitirdi. Geldiğinden beri harika bir verimi var.

Kazım'ın takımdan ayrılması, Engin'in kart cezalısı olmasına rağmen Yiğit'in yedek başlaması, üzerine oyuncu değişikliğinde Aydın'ın tercih edilmesi düşündürücü. Yiğit bu denli açık olan kanat eksikliğinde bile bırakın 11 başlamayı sonradan oyuna giremiyorsa bir sorun var demektir. Umarım Yiğit'i boşuna transfer etmemişizdir. Çünkü, sezon sonu gerçek anlamda bir kanat transferi yapacağız. Yapmalıyız. Fenerbahçe ile aradaki 9 puanlık farkı koruduk. Şampiyonluk şarkısı düşmesin dillerden.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beğen