21 Temmuz 2012 Cumartesi

Burak Yılmaz Transferi




Burak Yılmaz transferi ile ilgili söylenebilecek ilk şey, bu transferi anlamlı kılacak olanın Selçuk İnan olacağıdır. Trabzonspor'a gitmeden önce bir çok kulüpte oynayan, yolu İstanbul'a da düşen ama çoğu oyuncu gibi tutunamayan bir isimdi Burak. Trabzonspor'da her anlamda kendini geliştirdi. Şenol Güneş'in de etkisi ile Trabzonspor'un gol yollarındaki en etkili ismi, sonra da gol kralı oldu. 


Yerli statüsü içinde iyi bir isim. Elmander'in oynamasına kesin gözüyle bakacak olursak, rakip savunmayı sürekli rahatsız eden, hücum presi geldiği ilk yıl Türkiye'de mükemmel uygulayan Elmander'in yanına iyi bir partner olur diye düşünüyorum. Çift forvet sisteminde rakip savunmayı deli eden bir oyuncunun yanına bir de işi bitirecek bir oyuncu gerekli ki, bu isim Burak olabilir. Kağıt üzerinde Türkiye Ligi gol kralını aldık ama Türkiye bu ünvanlara pek alışık değil. Ters tepiyor genelde. Burak her sene Avrupa kupası maçı oynuyormuş gibi Avrupa performansının düşük olduğu söyleniyor. İlginç olan, Burak son 2 yıldır kendine geldi ve son 2 yıldır düzenli olarak ilk 11'de oynuyor. Sadece futboluna konsantre olduğu zaman Avrupa'da da etkili olma potansiyeli yüksek. Ayrıca, yapılan diğer transferler Burak'ın performansını da direkt etkileyecektir.


Bir de Burak'ın transfer hikayesi var ki evlere şenlik. Sezon bittikten sonra Burak takımdan ayrılacağını açıklamıştı. Önce Lazio dendi. Ama Lazio, Burak'ın bonservis ücretini peşin ödemek istemeyince transfer yattı denildi. Daha sonra Lokomotiv Moskova adı geçti. Hatta, Burak Rusya'ya dahi gitti ama anlaşamayınca geri döndü ve devreye biz girdik. Moskova'ya gitmeden önce, 'Galatasaray 7 milyon ve 2 oyuncu verseydi, Burak Galatasaray forması giyerdi' diyen Sadri Şener, transfer ciddiye binince 'Galatasaray ile dostluğumuz bitmiştir' açıklamasını yaptı. Yani Sadri Şener'e göre, Galatasarayla dost olmanın maliyet 2 milyon euro ve 2 oyuncu kadar... Olmaz olsun öyle dostluk.


Fatih Terim'in elinde geçen senenin gol kralı, gelişmeye açık, Selçuk ile tekrar bir araya gelen ve uzun yıllar Galatasaray'a hizmet edebilecek bir oyuncu var. Ondan faydalanmayı da iyi bilecektir. 


Burak'ın gelmesi ile geçen sene sıkıntı çektiğimiz forvet hattı şişti. Elmander, Baros, Burak, Sercan, Umut, Necati, Mehmet Batdallı forvet hattı var. Mehmet'in takımdan ayrılacağı kesin. Baros'un da artık ayrılması gerektiğini düşünüyorum. Sercan kiralık olarak gönderilmeli. Bu kafayla giderse 30 yaşına gelse bile Galatasaray'ın oyuncusu olamaz. Umut da özellikle Elmander gibi rakip defansı fazlası ile zorlayan bir isim. Rotasyonda olması gereken bir oyuncu.


Burak kendini kanıtlarsa formayı kimseye kaptırmaz. Hayırlı olsun tekrardan.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beğen