6 Temmuz 2012 Cuma

Transfer Sorunsalı




Sezonun kapanması ile bazılarının sevdiği bazılarının da sevmediği dönem açılmış oldu. Tecrübeli kimseler transfer döneminde, transfer için verilen tarihlere pek inanmaması gerektiğini bilir. Galatasaraylılar çok daha iyi bilir.


Yönetim transfer dönemi ile ilgili önce 25 Haziran, daha sonra 30 Haziran, sonra da 5 Temmuz tarihlerini verdi.  Bir nevi Avrupa Yakası ile Yalan Dünya'nın Reis'i gibi. 25'in de olabilir, olmadı 30'u, en kötü ihtimalle 5'i!. Bu süreçte sadece Dany ve Umut transfer edildi. Sabri ve Necati ile de sözleşme uzatıldı. Takımın sezonu açması ile birlikte yapılan açıklamada transfere de değinilmiş ve kısaca 'uğraşıyoruz, bekleyin' denmiş. Bu zamana kadar adı Galatasaray ile anılan isimler, Assaidi, Hamit, Melo, Alper ve Amrabat'tı. Assaidi ile her konuda anlaşıldığı söyleniyor. Hamit transferi tam bir çıkmaz büyük ihtimalle olmayacak. Alper konusu da aynı şekilde. Geçen seneden beri illallah getiren Amrabat konusuna gelince, 7.5 milyon euro teklif ettiğimiz ama Kayserispor'un kabul etmeyip, 15 milyon euro istediği yazıldı. Geçen sezon şampiyonluğun kazanılmasındaki en önemli oyunculardan biri olan ve geldiği ilk andan itibaren taraftar ile de uyumu hemen yakalayan Melo içinse 2 aydır bekleniyor. İnanılır gibi değil. Ederi en fazla 2.5, 3 milyon euro olan bir oyuncuya bu denli para önerilip, sezon biter bitmez açıklanması gereken Melo transferi için sözde indirim bekleniyor. Körü körüne Melo'yu savunmuyorum, daha iyisi de bulunur tabii. Bütün sorun bu saçma zihniyet. Amrabat konusundaki bonkörlük Podolski ve Shaqiri konusunda gösterilseydi üst düzey bir orta sahamız olurdu.


Ortalığa para saçmak yerine gerekli olan yerlere nokta transferi yapılmasından yanayım. Geçen sene bu yapıldı ve sonuç ortada. Bu sene hedef daha büyük ve uzun süre sonra ait olduğumuz yerde, Şampiyonlar Ligi'ndeyiz. Mevkilere tek tek bakmaya gerek yok. Kale hariç her mevkiye transfere ihtiyacımız var. Ama en çok orta sahaya. Diğer bir konu da yabancı konusu. Yabancı sayısı kademeli olarak düşürülecek ve yerli oyuncu piyasası da malum. Bu yüzden özellikle Türkiye'de istenen, harcanan paralar çok fazla oluyor, zararlar çığ gibi büyüyor.


Galatasaray'ın transferde ihtiyacı olan bölgeler belli. Geriye gerekli transferlerin yapılması kalıyor. Geçen sezon transfer konusunda genel olarak başarılı iş çıkaran yönetimin bu senede aynı başarıyı göstermesi gerek. Şampiyonluğun 'gazı' ile tarihler verildi, beklenti yaratıldı. Bu hata gerekli transferlerin yapılması ile giderilmeli. Tamam takım için dengeler önemli ama şampiyon olunmuş, Şampiyonlar Ligi'ne gidilecek, 40 bine yakın kombine satılmış, diğer gelirler ile birlikte kaliteli oyuncu almak zor olmasa gerek.


Ünal Aysal'ın 'pastanın üzerindeki çilek' olarak nitelendirdiği yabancı golcü transferine gelecek olursak, çilek bir yana daha ortada pasta yok.

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beğen