21 Temmuz 2012 Cumartesi

Hamit Altıntop Transferi




Yıllık 5 milyon istiyor, Fener'e imza atacak, başkası ile anlaşmış, Mourinho bırakmıyor, kılmış, yünmüş, tüymüş... Uzun bir bekleyişin ardından Hamit Galatasaray'a transfer oldu. Açık konuşmak gerekirse yerli statüsünde alınabilecek en kaliteli ilk 5 isimden bir tanesi Hamit. Bayern Münih ve Real Madrid gibi dünyanın en iyi takımlarında sürekli ilk 11 oynayamasa bile, bir çok maça çıkıp, önemli derbiler oynamış, Milli takımın en önemli isimlerinden birisi olmuş durumda. Fazlası ile tecrübeli. Euro 2008'deki muhteşem başarının başrollerinden birisiydi.


Hamit sadece sağ kanatta değil, gerekirse sağ bek ve kanat forvet olarak da kullanılabilir. Hatta orta sahanın göbeğinde. Geçtiğimiz sezon yedeksiz ve devşirme oyuncular ile oynadık. Devşirme oldukları için günlerinde olmalarını bekledik, Riera'nın uyum sağlamasını bekledik, Melo ile Selçuk'un sakatlanmaması için dua ettik. Elmander bir dönem sakatlandı fazlası ile etkisini hissettik. Eboue, Afrika Kupası'na gitti, malumunuz. Hamit bu konuda fazlası ile yararlı olacak bir oyuncu. Adeta bir Joker. Oyun zekası ve liderliği ile de çok şey katacaktır. Geçen sezon yaratıcılık ve liderlik anlamında orta sahada sadece Selçuk vardı. Orkestra şefliğini gayet iyi yönetti ama bu sezon Şampiyonlar Ligi'de var ve hedef daha büyük, fikstür daha kalabalık. Cezalı ve sakat olma durumuna karşın saha içinde insiyatif alabilecek oyuncu sayısının fazla olmasının bir zararı yok. Tabii doğru oyuncular olduktan sonra. Hamit de bu anlamda doğru bir oyuncu. 


Geçen sezon yüzümüzü güldüren durumlardan birisi de duran toplardı. Uzun seneler duran toplar bizim için eziyet olmuş durumdaydı. Selçuk'un gelmesi ile bu kırıldı ve avantaja çevrildi. Hamit bu anlamda da fazlası ile etkili olacaktır. Hamit transferi ile ilgili tek korkum sakatlık konusu. Umarım sakatlanıp uzun süre takımdan ayrı kalmaz. Uzun süredir Avrupa'dan ayrı kalmamız yüzünden midir bilmiyorum ama sanki Şampiyonlar Ligi'ni biraz küçümseme var. Artık devşirme değil de gerçek kanat oyuncuları ile oynamanın zamanı geldi. Burak ve Amrabat transferlerinden daha çok sevindiğim bir transfer oldu. 4 numaralı formayı giyecek olan Hamit'in de söylediği gibi, umarız dört dörtlük bir sezon olur.


Hoşgeldin Hamit Altıntop...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beğen