13 Ekim 2012 Cumartesi

Türkiye 0 - Romanya 1 | Brezilya Çok Uzak




Mutlak galibiyet parolası ile çıkılan maçta Romanya'ya karşı tek forvet oynadık. Milli Takım teknik heyetinin ve Abdullah Avcı'nın dilinden düşürmediği ama aslında olmayan 'sistem' ve 'taktik' gibi konular gereği tek forvet oynamamıza rağmen bu sezon Liverpool ile harika işler yapar Nuri Şahin gene yedek başladı. Nuri direkt üzerine sistemi kurabileceğiniz bir oyuncu. Almanya'yı tercih etmiş olsaydı muhtemelen Almanya'nın deplasmanda 6-1'lik İrlanda bozgununda baş rolü oynayanlar arasında olurdu.  Almanya, Nuri Şahin, Mesut Özil gibi yetenekler çıkartabilir ama Türkiye bu zihniyet ile çıkartamaz. Bazı soru(n)ların cevabı da burada saklı.

Hatalı kadro seçimi sonrası ezbere oynayan, saha içinde alternatif çözümler sunamayan bir takımımız var uzun süredir. Anadolu'dan kimsenin çağrılmadığı Türkiye'nin rakibinde ise Anadolu'dan Stancu'nun olması da ilginç bir detay oldu. Zaten formsuz olan üstüne bir de sakatlıktan yeni çıkmış Hamit tercihi, Nuri'nin olmaması, Sercan'a o kadar süre sabredilmesi, ısrarla tek forvet oynanması... Türkiye'nin oyunu gibi sorunları da ezber olmaya başladı. Türkiye, Euro 2008'den sonra orta sahada özellikle de kanat bölgesine alternatif kimseyi yetiştiremiyorsa, forvette halan Mevlüt'e kalıyorsa bir şeyler eksik, yanlış demektir. Türkiye liginde yok mu kanatta, forvette oynayabilecek oyuncular? Diğer bir konuda fazla dillendirilmeyen ama çok bariz olan Milli Takım'ın içindeki kutuplaşma. Takımda birlik, beraberlik yok.

İyi kapanan, alan daraltan, fizik olarak ayakta kalan Romanya, Volkan'ın hatasında 1-0 öne geçti ve maçı aynı skorla kazandı. 3-0'da kazanabilirlerdi. Çok ciddi pozisyonlar yakaladılar. Romanya bizi nasıl uyuşturduysa takım olarak zaten ortada bir şey yoktu ama bireysel olarak da ortaya bir şey koyamadık.  Üzücü olan, Romanya'nın Türkiye deplasmanına kağıt üzerinde çift forvet çıkması ama Türkiye'nin tek forveti Umut'u 6-7 Romanyalı arasında kaybettirmesi. Tabiri caizse saç-baş yolacağımız, bu nasıl kaçtı? diyebileceğimiz organize pozisyonumuz neredeyse yok. Ayrıca mümkünse 1-2 sene İstanbul'a milli maç verilmesin.

Salı günü Macaristan deplasmanı var. Abdullah avcı puanlama ile ilgili yeni planlar yapadursun, bu zihniyet ve oyun anlayışı ile Brezilya bize çok uzak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beğen