11 Şubat 2013 Pazartesi

Galatasaray 2 - Antalyaspor 0 | Sistem Farklı Mücadele Aynı



Bursaspor maçı sonrası Antalyaspor maçında sistem değişikliğini bekliyordum ama bu denli etkili bir Galatasaray beklemiyordum açıkçası. 4-2-3-1 sistemine yeni geçen bir takım ne kadar sorun yaşayabilirse o kadar sorun yaşadı Galatasaray. Özellikle orta sahadaki presi ve baskıyı harika uygulayıp, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin kazandığı, Schalke maçı öncesi ligdeki en yakın rakiplerden olan Antalyaspor'a  pozisyon vermedi. 

Galatasaray 4-2-3-1 gibi başladı, top rakipteyken zaman zaman Amrabat ve Hamit'in geri gelmesiyle 4-4-1-1'e döndü, bazen Sneijder Burak'a çok yakın oynadı ve prese katkı sağladı. Antalyaspor ise hiçbir varlık gösterememesinin yanı sıra hakemle birlikte futbol oynamak isteyen Galatasaray'ı da oynatmamaya çalıştı. Zaman zaman kanatları çizgiye kadar çıkartarak 4-2-4'ü bile göze aldılar ama orta sahadaki baskıyı yeyince çabuk vazgeçtiler. Karabükspor ve Bursaspor gibi kanatları etkili kullanamadılar, üst üste 3-4 pası bile çoğu zaman zor yapabildiler.

Geçen seneki gibi takım savunmasını iyi yaptı takım ve presin önde başlaması gerektiğini özetleyen bir maç oldu aslında. Burak, Fatih Terim'den mesajı almış olacak ki mükemmel bir maç çıkarttı. Attığı 2 gol yanı sıra presi çok iyiydi ve bu pres Galatasaray orta sahasını rahatlattı. Bütün maç boyunca gol aramak yanı sıra sürekli rahatsız etti Antalyaspor defansını, hataya zorladı ve başarılı da oldu.

Takım olarak iyi bir maç çıkarttığını söyleyebiliriz Galatasaray'ın. Özellikle daha önce de belirttiğim gibi Sabri bu formu ile sezon başından beri formsuz olan Eboue'yi özellikle ligde çok rahat keser. Müthiş hırsı, savaşı, hem defansta hem ofansta adeta canını dişine takarak mücadele etmesi Kaptan'ı maçın da en iyilerinden yaptı. Orta alanda Selçuk ve Yekta iyi ikili oluyorlar ama Yekta'nın daha sakin olması gerek. Melo'nun yokluğunda şimdiye kadar bulduğu şansı iyi kullandı ama bu maçta etkili değildi. Ceza boyunca iyi performans göstermesi ilerisi için onun adına önemli. Gereksiz kartlar ve tartışmalardan uzak durmalı. 

İleride Hamit ve özellikle Amrabat etkili olamadı. Amrabat'ın maç boyunca yaptığı tek olumlu hareket top kapıp Burak'a asist yapmasıydı. Tribündeyken Aydın'a bile razıyım, yeter ki Amrabat çıksın dedim çoğu kez. Bu denli şans bulmasına rağmen kullanamıyor. Çok çok kötüydü. Hamit de 2-3 rakip oyuncu ile çoğu zaman yalnız kalıyor ve Galatasaray kanatlardan fazla etkili olamıyor ki bu sistemde kanatlar çok değerli. Sneijder'in ilk kez 11 başladığı bir maç oldu. Tek top oynamadaki kabiliyeti, müthiş ara ve uzun pasları ile tam hazır olmamasına rağmen gerçekten heyecan verici. Sneijder'in takıma katılması orta sahada oyun kurma ve pas dağıtım işinin bütün yükünü Selçuk'un omuzlarından aldı. Bu çeşitlilik Selçuk'u fazlası ile rahatlatıyor. Kendisinin de söylediği gibi Sneijder oynadıkça çok daha iyi olacaktır.

Tribünlerden de bahsetmek gerek. Maç dışında özellikle ikinci yarı tribünleri izledim. Beste seçimleri, katılım oranı ve şovlar çok güzeldi. İnsanlar uzun süre sonra tribün yapmaktan zevk aldı. 

Schalke maçı öncesi iyi mücadele ve hak edilen çok değerli bir 3 puan.





1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beğen