22 Aralık 2011 Perşembe

Galatasaray 1 - Manisaspor 0 | Lider





Üst üste alınan 5 galibiyet, deplasmanda 7 maç gol yememe serisi, derbilerde maç kaybedilmemesi, Manisaspor maçı öncesi Fenerbahçe'nin Antalyaspor maçında puan kaybetmesi gibi devrenin son maçına güzel anektodlar ile çıkacaktı Galatasaray. Orduspor maçında kart görüp cezalı duruma düşen Semih dışında aynı kadro sahadaydı. Semih'in yerine Servet vardı sadece. Kadro istikrarı açısından aynı kadro ile çıkmamız güzel. Yabancı kontenjanını düşündüğümüz zaman, zaten farklı kadro ile çıkmak istesek de fazla bir alternatifimiz yok. Manisaspor'un son haftalarda kötü sonuçları olsa da, genel olarak bakıldığında az gol atıp, az gol yiyen bir formu var. 


Maçın başlaması ile pozisyonu kalemizde görmemiz bir oldu. Sol kanatta gelişen atakta Simpson'un şutu direkten döndü. Agresif ve presli oynamayı yanlış anlayan Manisaspor özellikle ikili mücadelede ki pozisyonlarda çok sert müdahaleler yaptı. Özellikle ilk yarıda Eboue her pozisyonda sert müdahalelerle yerde kaldı. Ujfalusi-Semih ikilisinin ciddi anlamda birbiri ile anlaştığını bu maçta gördük. Servet ve Ujfalusi ikilisi bazı pozisyonlarda anlaşamadı ve göbeği boş bıraktı. Özellikle Servet'in riskli pasları Manisaspor'u pozisyonlara da soktu. Ujfalusi, geldiğinden beri en agresif maçını oynayınca defansif anlamda zor durumda kaldı Galatasaray. Ama devre Muslera girdi.Özellikle Adem'in plasesinde foto çektirircesine yaptığı kurtarış görülmeye değerdi. Manisaspor'un presi dışında, 2 Yigit'in ve Simpson'un etkili olması üstüne sağ kanatta Kazım'ın gene kötü formu eklenince özellikle sol kanatta etkili olmasına neden oldu. İlk yarıda Galatasaray adına 2 önemli pozisyon vardı. İlkinde sol kanatta Emre'nin pasında Elmander'in volesi yere çarpıp İlker'de kaldı. İkinci pozisyon ise, ilk yarı bitmeden hemen önce gerçekleştirdiğimiz kontra atakta, attığı çapraz depara rağmen Selçuk'un mükemmel pasında ceza sahasında net pozisyonda Emre zoru başarıp dışarı vurdu. 


İkinci yarıya iyi başlayan taraf Galatasaray'dı. İlk yarının sonlarına doğru artan baskı, ikinci yarıda daha fazla hissediliyordu. Sol ve sağ kanattan etkili ataklar ile bunaldı Manisaspor. Ama Manisa'nın nedeni belli olmayan sertliği devam ediyordu. Baskı ile bunaldıkları için fauller sıklaştı. 64. dakikada Selçuk Trabzonspor maçındaki frikik golünden daha zor bir pozisyonda, sol çaprazda harika bir frikik golü ile öne geçirdi takımını. Golden sonraki sevinç görülmeye değerdi. Golden 4 dakika sonra, maçın başından beri Eboue ile derdinin ne olduğu anlaşılamayan Yigit, ikinci sarı karttan atıldı. Orta alanı ele geçiren Galatasaray, sonradan oyuna girip iyi işler yapan Riera ve Engin'in de katkıları ile baskısını devam ettirdi. Manisaspor kalecisi İlker çok ciddi kurtarışlar yaparak farkın artmasını önleyen faktördü. Her ne kadar gereksiz sertte oynasalar genel anlamda iyi Manisaspor vardı sahada. İkili mücadelelerde kolay kolay yıkılmayan, takım savunmasını iyi yapan diri bir takım.




Maçı 1-0 kazanıp 6'da 6 yapan Galatasaray, 10 yıl aradan sonra Lig'in ilk devresini Fenerbahçe'nin 2 puan önünde lider kapattı. Sonuç ve futbol anlamında iyi başlayamadığımız Lig'i, hem futbol hem de sonuç anlamında iyi bitirdik. 8 numara ile bizi kendine hayran bırakan Prekazi'nin anıldığı bir maçta, galibiyet golünü 8 numaralı Selçuk'un frikik golü ile atmamız çok güzel bir ayrıntı. İyi bir tatili hak ettik sanırım. Takımın genel performansı başka bir yanının konusu.


Yürüyedur Galatasaray...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beğen