11 Şubat 2012 Cumartesi

Galatasaray 1 - Kayserispor 0





Kesin olan bir şey ile başlayalım, İki taraf adına da etkili, pozisyonlu güzel maç oldu. Hakan Balta'nın Gaziantepspor maçında yaptığı kurtarıştan sonra sakatlanması, üstüne elde kalan son sol bek olan Çağlar'ın da sakatlanması zaten formsuz olan kanatlar için sorun demekti. Riera'nın sol bek oynaması düşük bir ihtimaldi. Ujfalusi'yi sola çekip, göbekte Servet ya da Gökhan ile başlayabilirdi İmparator ama Riera'yı beke çekti. İşe de yaradı açıkçası. Önünde oynayan Emre ile iyi anlaştılar ve özellikle ofansif anlamda iyi bindirmeler yaptı. Goldeki ortası şahaneydi. Hakan Balta o ortayı açamazdı. 4-4-2 sisteminin artıları, eksilerinden fazla. Bu maçta özellikle önde iyi basmamız çoğu zaman işe yaradı ama biz değerlendiremedik. Gerçekten iyi bir bek-kanat kombinasyonumuz olsa, orta saha ve forvet olarak verimimiz 2 kat artardı. 4-4-2 sisteminde hızlı, etkili kanat oyuncuları skor anlamında çok önemli. Engin bu maç biraz sönük kaldı. Fazla içeriye yakın oynadı. Bir pozisyonda da kendini saçma bir şekilde yere atması çok aptalca. Galatasaray'da oynadığını unutmamalı. Böyle şeylere gerek yok. Emre iyi oynuyor. Mental açıdan Sercan'dan kat kat üstün ama fiziksel açıdan çok daha sıkı çalışmalı. Şutları ve ortalarını geliştirdiği çok belli. Duran toplar dışında her ne kadar çok koşup, çok mücadele etse de, Selçuk bal yapmayan arı gibi. Özellikle çift forvet oynadığımız göz önünde bulunursa, pasları artık çok daha değerli. Melo bugün çok iyiydi. Golü dışında önde basan oyuncuların başında geldi. Kendi başlattığı atakta Riera'nın bindirmesini görüp, güzel ortaya aynı güzellikte vuruş yapan Melo ile öne geçtik. Emre, Necati, Elmander başta olmak üzere çok net ataklarımız var ama değerlendiremedik. Bazılarında özellikle Navarro çok iyi kurtarışlar yaptı.


Kayserispor özellikle orta alanı kalabalık tutup, Sabri zaafını çok iyi kullandı. Sabri'nin kanadında etkili oldular. Amrabat harika bir maç çıkardı. Kayserispor'un beyni gibiydi. Her iki kanatta da etkili oldu. Ters toplar, ters koşular, araya toplar, dribblingler olmak üzere özellikle sol kanadı çok zorladı. Kaçırdığı pozisyonda da açı çok dar olunca gol yapamadı. Bu tarz bir oyuncumuz olsa en az 4-5 puan daha önde olurduk. Muslera maçın yıldızlarındandı. Geldiği zaman yaptığı şeylere rağmen kafalarda soru işareti vardı. Biraz kötü de başladı ama müthiş durumda. Amrabat'ın güzel ara pasında harika zamanlama ile çıkıp Furkan'ın ayaklarından aldı topu. Harika refleks gösterek Troisi'nin pasında topun arkaya geçmesini önledi. Gökhan'ın kafa vuruşunda hata yapmadı. Çok pozisyon vermedik ama verdiğimiz pozisyonlardaki başarısı önemli. Şu ana kadar çok iyi geldi ve aynı güzellikte devam ediyor. Maç içinde Sabri'yi alkışlattırması. Gaziantep maçında hemen Hakan'a koşması güzel detaylar. Son günlerde adı transferde geçiyor ama bırakın transferi, ben sene sonu kaptan yapılması gerektiğini düşünüyorum. Ha elendi, ha elenecek derken finale çıkan Fildişi Sahil'i şu finali yapsa da kazasız belasız Eboue'ye kavuşsak. Sabri özellikle savunma anlamında bize ciddi zarar veriyor. Elmander insan değil! İnanılmaz mücadele ediyor, inanılmaz koşuyor. Yerden, havadan her türlü pozisyonda elinden geleniy yapıyor ve gerçekten yararlı. Bu maçta da en fazla koşan oyuncu oldu. Necati nerede durması gerektiğini, ne yapması gerektiğini, nasıl vurması gerektiğini biliyor ama fiziksel açıdan fazla güçsüz gibi.


Hakem ile ilgili konuşmak istemiyorum ama ilk yarıda Troisi'nin Ujfalusi'yi itip pozisyona girmesi, Zurab'ın sarı kartı olmasına rağmen önce Elmander'in suratına vurup, omuzuna basarak hava topuna çıkması, ardından da son adam olarak gole giden Elmander'i düşürmesine rağmen atılmaması bahsedilmeyecek gibi değil. Beşiktaş derbisi öncesi MİY deplasmanında Riera ve Melo olmayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beğen