1 Eylül 2012 Cumartesi

Chelsea 1 - Atletico Madrid 4 | Safkan!




Şampiyonlar Ligi şampiyonu Chelsea ile Avrupa Ligi şampiyonu Atletico Madrid arasında oynanan Süper Kupa maçını 4-1 ile Atletico Madrid kazandı. Hak eden kazandı.

İki takımın oynadığı futbol ile hırslarına ve azimlerine bakacak olursak, Madrid finale, Chelsea hazırlık maçına gelmiş gibiydi. Atletico Madrid maçı başından sonuna kadar domine etti. Topun olduğu yere anında pres yapıp, en kısa sürede topu kazanıp, en hızlı şekilde rakip kaleye gidiyorlar. Fizik-kondisyon açısından harika durumdalar. Chelsea daha ne olduğunu anlayamadan kalelerinde ciddi pozisyonlar ile birlikte golü de gördüler. Madrid'e 45 dakika yetti. Hem Avrupa Ligi'ni hem de Süper Kupa'yı çok rahat kazandılar.

Bilbao maçında formda olduğunu gösteren Falcao, Chelsea'ye de tek başına yetti. Gerçekten inanılmaz bir oyuncu. Safkan bir santrafor. Hava toplarındaki etkisi, her iki ayağını da kullanabilmesi, ikili mücadelelerde yıkılmaması... Golü kokluyor, buluyor, atıyor, durdurulamıyor. Onu izlemek büyük keyif. Üç golü yanı sıra iki topu da direkten döndü.

Maçın son saniyelerine kadar Arda'yı pres yapıp, depar atarken görüyorsak Atleticolu diğer oyuncuları siz düşünün. Arda mental açıdan olduğu kadar, fiziki açıdan da kendisini geliştirmiş. Diego'nun ayrılması ona çok yaramış durumda. Üçüncü golde asisti güzeldi. Diğer pasında Adrian gol yapamadı. Maçın son anlarında ise Emre'nin pasında David Luiz araya girmese 5. gol belki de Arda'dan gelecekti. Sonradan oyuna dahil olan Cristian Rodríguez kısa sürede kalitesini gösterdi. Atletico Madrid çok iyi yapılanıyor ve çok tehlikeli bir takım olmuş durumdalar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beğen