8 Eylül 2012 Cumartesi

Hollanda 2 - Türkiye 0 |İNAN'amadık!




Galatasaray ile sezona iyi başlamadığı çok bariz iken, Gökhan'ın yerine Hamit'i Robben'in karşısına koymak, Selçuk İnan'ı kenarda oturtup Tunay ve Sercan'a o kadar süre sabretmek, Burak ve Umut'u tam anlamı ile oynatacak adam olan Selçuk'u ısrarla oyuna almamak, skandal bir değişiklik ile Mevlüt'u sol çizgiye atıp çizgiye inmesini, bire bire girip oyun kurmasını beklemek... hangi hatayı yazayım bilemedim.

Bu denli kötü yakalanmış bir Hollanda savunmasına karşı önde Umut-Burak ikilisi, arkalarında Selçuk ile başlamamanın nedeni 'taktiksel' neden olamaz. Selçuk İnan bırakın oyuna girmeyi, kenarda ısınmadı bile! 

Maçın geneline baktığımızda iki tane çizgiden çıkan, bir tane direkten dönen topumuz ve kaçan pozisyonlar var ama bu pozisyonların neredeyse hepsi rakibin hatasından ya da ölü toplardan geldi. Gerçek anlamda oyun kurup, organize gelme tarzı yapabildiğimiz bir şey yoktu sahada. Selçuk gibi bir oyuncuyu kenarda oturtup, oyuncu değişikliklerinin çoğunu gene orta sahada yapıyorsanız, Selçuk'un yerine oynayan oyuncuların sahada bir şeyler göstermesi gerekiyor. Bu da olmayınca ofansif anlamda Arda dışında çok kısır kaldık. Umut tek başına adeta kendini parçaladı ama istediği hiçbir topu alamadı.

Hollanda takım olarak iyi değildi. Euro 2012 sonrası tam anlamı ile toparlanamamışlar. Özellikle Robben, Sneijder ve Van Persie ile bireysel anlamda etkili olmaya çalıştılar. Robben gibi birebirde geçemeyeceği isim olmayan, fazlası ile süratli bir oyuncunun karşısına Gökhan'ın yerine hazır olmayan Hamit'i koymak ne derece doğru tartışılır. Hollanda'ya karşı bulunan alanlar ve rahatlık Estonya karşısında kolay kolay bulunamayacaktır. Estonya, Hollanda gibi rahat bir takım değil. Deplasmanda elinden geldiğince kapanacak, alan bırakmamaya çalışacaktır. Hollanda bunu yapmadı ve biz bunu Selçuk ile avantaja çeviremedik. Hamit'in aksine sezona iyi başlayan ve Milli Takım'a çağrılmayan Emre Çolak bugün en kötü Sercan ve Tunay kadar oynardı. 

Bu hayal kırıklığının nedeni Hollanda'yı böyle yakalamışken puan alamamak. Salı günü Estonya maçında umarım kazanırız. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beğen