4 Eylül 2012 Salı

Cris Galatasaray'da



Ujfalusi'nin zamansız sakatlığı 'planları bozdu' demek bana göre yanlış. Bu takım geçen sezonun en az gol yiyen takımıyken bu sezon bu denli kötü savunma yapması pek normal değil. Üstelik Şampiyonlar Ligi de var. Hem sol bek hem de stoper transferi zaten yapılmalıydı ama yönetimin yanlışlarından birisi de, tarih verip transferi geciktirdikten sonra 'çilek' sözü ile beklentiyi kat kat arttırmak oldu. Transferin son günleri Kaka ile geçildi. Asıl transfer gereken mevki unutulmuştu ki, Ujfalusi'nin sakatlığı hatırlamamıza yardımcı oldu.

Avrupa için listelerin bildirileceği son gün kimse as stoperini satmaz. Satmak istemez. Hal böyleyken kısa vadede yapılan acele bir transfer oldu Cris. Umudum De Boer etkisi yaşatmaması. Tecrübesine söylenecek pek söz yok. Hem milli takımda hem de kulüp takımı ile kupa koleksiyonu yapmış neredeyse. 

Ujfalusi geldiğinde de bu denli karamsar bir hava vardı. Ama Ujfalusi hem tecrübesi hem de kalitesiyle defansı toparlayan, Semih'in performansını katlayan etken olmuştu. Geçen sene neredeyse bütün savunma dahil kalecinin de değiştiğini hatırlarsak, bu denli önemli iki mevkinin uzun yıllardır birlikte oynuyor gibi sağlam olması kolay değildi. Cris'de bu etkiyi yaratabilirse kısa vadede ihtiyacı kapatacaktır. Zaten oyuncu ile yapılan sözleşme bile Cris'in 'geçici çözüm' olduğunu kanıtlıyor. 

Ujfalusi, Galatasaray'a futbol oynamak için geldiğini ilk maçında bile göstermişti. Soğukkanlılığı, tecrübesi, defansa verdiği öz güven çok önemliydi. Liderlik vasıfları olan bir oyuncu olduğu için Semih'in performansını da etkiledi. Cris'in de aynı sebeple gelmiş olması önemli olan. Liderlik ve kalite açısından aşağı kalır bir yanı yok. Ama aynı tecrübe De Boer'da da vardı.

Bu sezon hem takım savunmasında hem de bireysel anlamda yapılan hatalar tam anlamı ile canımızı yakmamış olsa da, çilek hayalleri ile boşa geçen zaman canımızı çok yakacak gibi görünüyor. Çünkü sol bek ve stoper transferi beklerken, boşa geçen zamanda beklenmeyen bir sakatlık ile son dakikada Cris geldi. Olası bir sakatlık ya da ceza durumunda özellikle sol bek mevkisinde alternatif yok. Devşirme olacak gibi görünüyor.

Cris'ten elbetteki beklentilerimiz var ama Cris'in bize transferinden ne beklediği de önemli. Para için geldiyse, -35 yaşında zaten ne olcaktı ki denir, kestirip atılır genellikle yapıldığı gibi. Ama Ujfalusi gibi oynamaya geldiyse, kısa vadede yararlı olacaktır. Ne olursa olsun, takımın gerçek bir stoper ve sol bek transferine ihtiyacı olduğu gerçeğini değiştirmeyecek.

Hayırlı olsun. Umarım başarılır olur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beğen