28 Eylül 2012 Cuma

Orduspor 2 - Galatasaray 0




Şampiyonlar Ligi maçı öncesi ve sonrası oynanan lig maçları hep zor ve gergin geçer. Bahane değil ama bir gerçek. Ünal Aysal'ın bahsettiği 'Avrupa'da kalıcı olma' durumu ciddi bir hedefse buna alışılmalı. Akhisar maçında yapılan ufak çaplı rotasyondan sonra bu maça as kadro ile çıkılması sürpriz değil ama takımın bu denli gereksiz rahat ve isteksiz olması sürpriz.

Orduspor maça çok istekli ve hırslı başladı. Özellikle Galatasaray'ın ikinci bölgeden üçüncü bölgeye geçişte zorlanmasını fırsat bilip, oyunu 35-40 metrede oynamaya çalışıp, formda olmayan Selçuk-Melo ikilisini iyi karşılayıp çok iyi alan daraltıp top yaptırtmadılar. Akabinde Hasan Kabze ile harika bir de gol buldular. Golün üzerine Hamit'in sakatlanması, Selçuk'un frikiğinin direkten dönmesi derken her ne kadar topla fazla oynuyor gözüksek de topu gevelemekten başka bir şey yapmadık. Elmander ile Burak da gününde olmayınca ikinci yarıya etkili başlamanın artısı hissedilmedi. 

Orduspor'un ikinci golü çok kritik dakikada geldi. Şık bir gol atan Hasan Kabze, Hakan Balta refakatçılığın da Stancu'ya güzel pas attı, Stancu da güzel gol attı ve skoru belirledi. Hakan Balta'ya kızmamak gerek. Çilek hasreti ile yanıp tutuşurken, transfer yapılması gereken ilk mevki olan sol beke transfer yapmayanlara kızmak gerek. Çünkü Hakan Balta bu. Akhisar maçında bile Riera'yı sol bek olarak izlediğimize göre, Çağlar artık kağıt üzerinde Galatasaraylı. Amrabat topla en çok buluşan oyunculardan birisi oldu ama olumlu kullanamadı. Daha çok insiyatif almalı. Zaten patlamaya hazır bomba olan sol kanada yardıma da gelmeyince aksamalar oldu. Geçen sene en büyük sıkıntı kapanan takımlara karşı, kilitlenen maçlara karşı özellikle kanatlarda insiyatif alıp birebirde etkili olan, skora katkı yapabilecek oyuncu eksikliğiydi. Hamit'in sakatlığı, Amrabat'ın kötü oyunu derken bu sorun gene hissedildi. Emre ve Aydın bu halleri ile çözüm olamaz 'Şampiyonlar Ligi' için alınan Cris, Orduspor'a karşı güven vermedi. Bu maç bana göre ilk ciddi maçıydı. 

Mağlubiyetin hayırlısı olur mu bilemiyorum ama en fazla Braga maçı öncesi moral açısından kötü, takımı kendine getirmesi açısında iyi olmasını ümit edebiliriz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beğen