4 Ekim 2011 Salı

Ankaragücü 0 - Galatasaray 3



Galatasaray'da geçen haftaya göre değişen çok fazla bir şey yok ama geçen seneye göre değişen çok şeyler olduğu bir gerçek. Futbol adına bunların en önemlilerinden birisi duran toplar. Galatasaray'ın bu sezon oynadığı ve gol attığı maçların hepsinde (penaltıları da sayarsak) duran toptan faydalandı. Fatih Terim, Eskişehir maçı kadrosunu Muslera dışında bozmayarak bir nevi mesaj vererek çıktı maça. Zor bir dönem geçiriyor olmasına rağmen maça agresif ve istekli başlayan,  'Sağdan soldan ortalayın, her aldığınızı atın Rajnoch vursun' taktiği ile oynayacağı maçın başından beri belli olan Ankaragücü'nde, 12. dakikada Selçuk'un ortasına Rajnoch vurdu ama kendi ağlarına gönderdi topu. Futbolda erken gelen gol önemlidir heleki deplasmandaysanız. Real Madrid'in Ajax'a attığı ilk gole nazire yaparcasına ikinci bir gol buldu Galatasaray. Engin Baytar'ın presi sonrası başlayan tek paslarda Selçuk'un pasında Kazım çok şık bir vuruşla farkı ikiye çıkardı. Bu denli bir organizasyonu uzun süredir görmemiştik. İkinci yarıda oyuna giren Baros, Karabükspor maçındaki gibi penaltı yaptırıp golü attı ve skoru belirledi. 




Geçen hafta sürpriz şekilde ilk 11 başlayan Engin, bu maçta çok daha derli topluydu. Henüz kondisyonu yeterli değil ama böyle devam ederse üzerine yapışan ''sorunlu oyuncu'' imajını çok kısa sürede silecek. Bir Galatasaray taraftarı olarak, formasını gerçekten terleten bir oyuncu görmeyi özlemişim. Ankaragücü maçında Engin fazlası ile yaptı bunu. Orta sahada Selçuk ile uyumu kilit nokta. Selçuk'a nazar değecek diye yazası gelmiyor insanın. Orta sahayı insan omurgasına benzetecek olursak, O geldiğinden beri çok daha düzgün yürüyüp hareket ediyor Galatasaray. Duran toplardaki istatistiklerde payı yüksek.

Bir dönem ciddi anlamda sorun olan, 'defans oyuncusunun topu oyuna sokma' konusunda güzel işler yaptı Ujfalusi. 
Defansta sorumluluk alması daha bir güven veriyor hem takıma hem de taraftara. Lig'e form olarak iyi başlamayan Kazım, bu maçta fazlası ile iyiydi. Attığı harika golün dışında, Özgür'e karşı üstünlüğü, Elmander'e yakın oynayıp, yardımcı olması ve iyi top dağıtması görmek istediğimiz yanları idi. Muslera'ya fazla iş düşmedi bu maçta ama 1-2 pozisyonda reflekslerini konuşturdu. Umarım sezon boyunca fazla iş düşmez.


2012 Avrupa Şampiyonası grup eleme maçları nedeni ile liglere ara verilecek. Maçları kazanmamız ve sakatlık olmaması tek dileğimiz.  

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beğen