30 Ağustos 2012 Perşembe

Real Madrid 2 - Barcelona 1 | Şampiyon




İspanya Süper Kupası İlk maçı sonrası yazdığım yazıda da belirtmiştim. Maç 4-1 olabilecekken Casillas'ın kurtarışı sonrası dönen topun Valdes'in de hatası ile 3-2'ye gelmesi kupanın kaderini değiştirdi. Son yıllarda Real Madrid - Barcelona maçlarında yaşanan durum bu maçta da yaşandı. Madrid deplasmanda sonuç fark etmeksizin oynadıktan sonra, kendi evindeki maça muhteşem başlıyor ve kısa sürede golü bulan taraf oluyor.

Bu maçta aynı şekilde oldu ve bana biraz geçen sezon Ali Sami Yen'de oynanan ve Fenerbahçe'yi 3-1 yendiğimiz derbideki ilk yarıyı hatırlattı. Her ne kadar o maçta golü geç bulmuş olsak da, Real Madrid gibi harika başlamıştık. Kısa sürede 2-0 öne geçen Madrid, Pepe'nin verilmeyen golü ile tarihi farka gidebilirdi. Adriano'nun kırmızı kartı ile de fazlasıyla rahatladılar. 

Pepe'nin Real Madrid takımı için ne denli önemli olduğunu gördüğümüz bir maç oldu. Marcelo'ya da değinmek gerek, çok iyi bir maç çıkarttı. Özellikle ilk 35 dakikalık kesimde tarihi fark kaçtı diyebiliriz. Maç boyunca direkten dönen toplar, kaçan onca pozisyon var. Messi'nin ilk yarının sonlarına doğru gelen golü Barcelona'nın maça tutunmasını sağladı ama yeterli olmadı. Ligde 2 maçta da alınamayan galibiyet sonrası Mourinho oyuncularını iyi motive etmiş. 

Tottenham ile 120'den fazla maça çıkan Modric hiç kupa kazanamazken, Real Madrid forması ile 10 dakika oynayıp kupa kazanması ise ilginç oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beğen