6 Ağustos 2012 Pazartesi

Melo Çıkmazı



Melo... Bir Transfer Hikayesi yazımda bahsetmiştim biraz. Ama işler gittikçe 'saçma' bir hal almaya başladı. Orta sahaya bir transfer yapılması gerektiği çok bariz. Melo ya da muadili kesinlikle gerekiyor. Türkiye'deki bir çok kişiden çok daha iyi tatil yapan (neredeyse 3 ay) Melo'nun transferi hakkında her gün daha ilginç haberler okuyoruz. Melo ile anlaşıldı, Juventus ile anlaşılacak, Juventus ile anlaşıldı, Melo ile anlaşılacak. Menajerleri fazla para istiyor, anlaşıldı, anlaşılamadı derken Melo'nun transferi tamamen 'kördüğüm' oldu. En son çıkan haberde Melo'nun kardeşi için bir takım bulacağımız... Oldu olacak amca oğlunu da baş göz edelim... Şaka gibi gerçekten.


Melo iyi bir oyuncu. Ama bazıları işi iyice ileri götürüp Melo'yu mevkisinin en iyisi yapıyor ki bu gerçek değil. Hatta o denli abartıldı ki, Melo gelse Şampiyonlar Ligi şampiyonu olacağız, gelmezse küme düşeceğiz sanki. Melo, Galatasaray'a gelmeden önce Oktay'ın Eto'o için söylediği gibi gibi 'bitmişti'. Ama Galatasaray ile iyi bir başlangıç yaptı. Hem iyi oynadı hem de Kulübe uyum sağladı. Tabiri caizse yeniden doğdu. Şampiyonlukta büyük katkı yaptı. Bende gelmesini isteyenlerdenim ama bu şekilde değil.


Bu transfer hikayesinde bir sorun olduğu açık. Galatasaray, Melo, menajerler ya da Juventus. Sıkıntı birinde ya da birilerinde. İş her gün daha farklı bir boyut alırken artık bu saçmalığa birinin dur! demesi gerekiyor. Galatasaray Kulübü'nü 2-3 menajere oyuncak etmenin lüzumu yok. Şahsen Melo'nun, menajerlerinin ve Juventus'un, Galatasaraylı taraftarların özellikle twitter vb kanallardan yaptığı sevgi gösterilerini kendi aleyhinde koz olarak kullandığını düşünüyorum. Yani taraftarın sevgisi sömürülüyor. 


Resti çeken tarafın Galatasaray olması gerekirken, taraftarlar Melo'yu çok seviyor, istiyor. Eninde sonunda istediğimiz ücreti verecekler deyip resti çeken Melo'nun tarafı oldu. Şu çok açık ki, Galatasaray Melo'dan iyisini bulabilir ama Melo Galatasaray'dan iyisini bulamaz. Juventus takımda düşünmüyor, bizden başka ilgilenen yok ama Melo efendinin 5 yıllık maliyeti 25 milyon Euro'dan fazla. Kesinlikle 5 senelik sözleşmeye karşıyım. Melo 33 yaşına geldiği zaman yıllık 4 milyon Euro alacak olması sadece saçmalıktır.


Yönetim şu konuda hatalı; sezon bittiğinde ilk iş Melo'nun transfer konusu halledilmeliydi. Anlaşma olmazsa da, alternatifi hemen alınıp konu kapatılmalıydı ama iş çok uzadı ve tadı kaçtı. En son yapılan açıklamalar Melo'nun 1 yıl daha kiralanması yönünde ki bu en mantıklısı olur.


Galatasaray'da oynamak isteyen her zaman oynamıştır. Çok uzağa gitmeye gerek yok. Amrabat'ın yaptıkları ortada. 


Rahmetli Metin Oktay'ın da dediği gibi, Galatasaray da gitmek isteyen gönderilir, hep öyle olmuştur. İstemeyen de gitmemiştir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beğen