12 Ağustos 2012 Pazar

Süper Kupa Öncesi





Öncelikle çok özledik... Bu aralar elbet gerekli ama armayı, renkleri, mabedi, takımı ne denli özlediğimizi yüzümüze çarpıyor. Takım ile ilgili uzun incelemeyi lig öncesi yapacağım. 

Süper Kupa maçı öncesi bir kaç dip not yazalım,

- TFF tarafından bu yıl 6. düzenlenen etklinlikte, Galatasaray ile Fenerbahçe ilk kez karşılaşacak.
- Daha önce yapılan 5 Süper Kupa maçının 2 tanesini lig şampiyonları kazanmıştı.
- TFF tarihi boyunca Süper Kupa'yı kazanan takımın gollerini hep yabancı futbolcular attı. 
- Bu maçla birlikte Türkiye'de ilk kez çizgi hakemleri görev yapacak. (Bülent Yıldırım, Hüseyin Göçek)
- Fatih Terim ve Aykut Kocaman takımlarının başında ilk kez Süper Kupa Final'ine çıkacak.

Yapılan transferlerden sonra Fenerbahçe bizden daha ciddi maçlar oynadı. Her ne kadar hazırlık maçlarını kazanmış olsak da, resmi bir maçın havası hele hele Fenerbahçe derbisi çok çok farklı olacaktır. İki takımında iyi oyuncuları var. İki takım arasında geçen sene oynanan bütün maçlar çok zevkli geçmişti. Bizim adımıza geçen sene oynanan bütün maçlarda Fenerbahçe'yi futbol olarak ezmemiz çok güzeldi tabii ama 'futbol şansı' her zamanki gibi onlardan yanaydı. 

Burak Yılmaz ve Ujfalusi cezaları nedeni ile, Culio, Baros ve Melo ise İmparator tarafından kadroya alınmadığı için oynayamayacak. Fenerbahçe'de de Gökhan'ın sakatlığı mevcut. Takım olarak iyi oynamamız elbet önemli ama gene Muslera, Eboue, Selçuk ve Elmander'e büyük iş düşüyor.

Rakip Fenerbahçe olunca başka bir şeyin önemi kalmıyor ama sezona özellikle psikolojik anlamda doping ile başlamak için galibiyet gerekiyor. İmparator'a ve Aslanlara güveniyoruz. Allah utandırmasın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beğen