14 Mart 2013 Perşembe

13.03.2011 - 13.03.2013



13.03.2011... ilk başta pek bir ifade etmiyor bu tarih insana. 3 Mart 2011'in ilginç bir anlamı var ama. O tarihte Galatasaray, 2-1 öne geçtiği maçta son dakikalarda yediği 2 golle Ankaragücü'ne 3-2 mağlup olmuştu. Tarihinin en kötü, en karmaşık dönemlerini yaşayan Galatasaray o dönemde bir çok şeyle uğraşmak zorunda kalmıştı. 

13.03.2013... Geçen sezon şampiyon olmuş, bu sezon ligde lider olan ve Şampiyonlar Ligi 2. turunda 1-1'in rövanşında Schalke deplasmanından 3-2'lik galibiyetle dönen Galatasaray çeyrek finale çıktı.

2 sene önce ligi 8. bitiren Galatasaray, 2 sene sonra Avrupa'nın en iyi 8 takımı arasında. Bu kadar kısa sürede bu denli büyük başarı takdire şayan. 2 sene önce vizyonsuz ve komik transferler, kulüp içerisinde tam anlamıyla bir karmaşa varken 2 sene sonra koyulan hedefe ulaşma adına gerçekçi ve iyi transferler yapıldı, gerçek anlamda bir vizyon belirlendi. Takım içerisinde kutuplaşmalar, birbirine pas atmamalar konuşulurken, bugün takıma katılalı 1-2 ay olan Sneijder'in bile Umut'un golündeki içten sevinci, Semih'in kafasına darbe almasına rağmen ceza sahası içine gitmeye çalışması görülmeye değer.

Bu başarı tabii ki bir ekip işi. Futbolcusundan malzemecisine, başkanından teknik kadrosuna kadar bir ekibin emeği. Ama bir kişi var ki bu kuvvetin merkezini oluşturuyor; Fatih Terim. Galatasaray'ı 'küme düşme'li cümlelerden alıp Şampiyonlar Ligi'nde en yukarılara taşıyan kişi ki daha önce en yukarı taşımıştı

2 senede gelinen yer muhteşem. Umarım 2 sene sonra çok daha iyi yerlere gelir Galatasaray... Ulan Gaassaray...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beğen