2 Mart 2013 Cumartesi

Eskişehirspor 0 - Galatasaray 0 | Kaybedilen 2 puan mı? Kazanılan 1 puan mı?



Eskişehirspor deplasmanının zor geçeceği malumdu ama Galatasaray'ın bu denli kötü, bu denli silik, üretkenlikten uzak ve pasif kalmasını beklemiyordum. Maçın tamamında rakibe oyununu kabul ettiren, gol için çabalayan ve maçı hak eden taraf Eskişehirspor'du. 

4-2-3-1 ile başlanan maçta orta sahadaki pres gücünün kaybolması, etkisiz kalan Melo ve Burak ile bağlantısı kesilen Selçuk dışında iyi marke edilen Sneijder sonucunda Galatasaray çok etkisiz kaldı. Ayrıca sahanın her yerinde basan, mücadelen Eskişehirspor karşısında sürekli topu kovalamak zorunda kaldı. Özellikle orta sahada iyi top yapan, iki kanattan da saldıran, geniş alanda dönen topları da kazanan Eskişehirspor çok rahat pozisyona girmesine rağmen golü bir türlü bulamadı. Direkten dönen topları da sayarsak Galatasaray'ın bu maçta gol yememesi biraz mucize gibi. Muslera'nın katkısını da unutmamak gerek. 

Galatasaray ligin ikinci yarısından beri iyi futbol oynamamasına rağmen gene de oyunun belli bölümlerinde baskı kuran, pozisyona girebilen bir durumdaydı. Ama bu maçta hiçbir şey yapamayan bir Galatasaray izledik. Tempo ve baskı yok, kanat atağı yok, araya pas yok, defans arkasına top yok, hatta ve hatta şut çeken bile yok! Galatasaray'ın rakip kaleyi bulan tek isabetli şutu maçın sonlarına doğru Gökhan Zan'ın vurduğu kafa vuruşu. 5'te 1 isabet Galatasaray'a yakışmayan bir istatistik.

Sağ çizgide Burak çok etkisiz ve yalnız kalıyor. Melo bugün zaten kötü olan orta sahada bir de lakayt davranıp çok riske girdi ve top kaybetti. Amrabat'ın sahada bir şeyler yapması, fark yaratması için daha ne kadar bekleyeceğiz bilemiyorum. İkinci yarı hiç değilse son yarım saat Umut ve Hamit değişikliği Galatasaray'a hareket getirebilirdi. Hakan Balta ne kadar az oynarsa o kadar iyi.

Maçı izleyen birisi bu oyunu görünce klişe bahane olan 'Galatasaraylı futbolcuların aklı Schalke maçında mı acaba?' diye düşünür ama Schalke - Galatasaray maçına daha 10 gün var. Galatasaray daha Gençlerbirliği ile oynayacak. Bugün Schalke, Wolfsburg'a deplasmanda 4 gol atıp maçı 4-1 kazandı bu arada.

Galatasaray adına hem maç hem oyun hem de tercihler kötüydü. Fatih Terim'in kenarda olmaması etkiliyor. Alper ve Erkan Zengin harika oynadı hakkını vermek gerek. Abdullah Avcı Arda'yı izlemeye Madrid'e gideceğine Eskişehirspor, Gençlerbirliği, Sivasspor ve Kasımpaşa'nın maçlarına gitmeli. Özellikle Erkan için maçın adamı benzetmesini yapabiliriz. Galatasaray'ın çöken iki kanadını göz önüne aldığımızda, sol kanatta çok etkiliydi. 

Ligin ikinci yarısında Galatasaray 8 maç oynadı. 8 maçta tam bir istikrarsızlık söz konusu. Henüz sistem ve ilk 11 tam anlamı ile oturmuş değil. Takım savunması ve Melo istenilen düzeyde değil. Nasıl ki geçen hafta maçın geneli için 'Orduspor etkisiz kaldı Galatasaray kazanmayı hak etti' diyorsak, bugün de 'Galatasaray etkisiz kaldı Eskişehir kazanmayı hak etti' demeliyiz. 

Galatasaray açısından 2 puan kayıp mı yoksa 1 puan kazanç mı? Sahadaki (aslında olmayan) oyuna bakıldığı zaman değerli 1 puan kazanıldığı çok net. Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinin oynanacağı bir haftada kazanılacak olan maç, 3 puandan çok daha fazlasıydı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beğen