6 Mart 2013 Çarşamba

Jose Mourinho ve Son 1 Haftası






Real Madrid, geçen sene Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih'e elense de ligde rekor puan ve rekor gol ile şampiyon olmuş ve Jose Mourinho önderliğinde Barcelona hegemonyasına son vermişti. Real Madrid için bu sezon da güzel başlamış, takım İspanya Süper Kupası'nda Barcelona'yı yenip şampiyon olmuştu.

Ama ligde kaybedilen maçlar nedeniyle lider Barcelona ile aradaki puan farkı kısa sürede açıldı ve çift hanelere ulaştı. Bununla birlikte geçen senede zaman zaman ortaya çıkan dedikodular tekrar ayyuka çıktı. Takım içerisinde büyük sorunlar olduğu konuşulurken kaptanlar Ramos ve özellikle de Casillas'ın yedek kalması sonrası Jose Mourinho'nun taraftarlar ile de arası bozuldu, hatta İspanyol basınından As ve Marca gazeteleri 'Jose Mourinho'nun yerine Real Madrid'in yeni teknik direktörü kim olmalı' tarzında anketler dahi yaptı.

Jose Mourinho için genel itibari ile Madrid'den ayrılıp yeni İngiltere ya da PSG maceraları konuşulurken, takımda bir sorunun bitip diğerinin başladığı iddia edilirken önce 1-1'in rövanşında Barcelona'yı deplasmanda 3-1, sonra lig maçında evinde yedek ağırlıklı bir kadro ile 2-1 yenerek İspanya Kral Kupası finalinde Atletico Madrid ile eşleşti. Daha sonra da Şampiyonlar Ligi'nde 1-1'in rövanşında Manchester United deplasmanında aldığı 2-1'lik galibiyet ile takımı Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale taşıdı.

Türkiye'de son günlerde 'psikolojik üstünlük'ten söz edilirken Real Madrid, Jose Mourinho önderliğinde Barcelona'ya karşı oynadığı son 8 maçta 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Kendisini kanıtlamaya ihtiyacı olmamasına rağmen 1 haftada 3 büyük zafer ile bir anda istenilmeyen adamdan tekrar 'The Special One'a terfi ettirildi. Ligi saymazsak Real Madrid 1 hafta içerisinde hedefsiz kalabilecekken, 1 hafta sonrasında Şampiyonlar Ligi çeyrek final biletini almış, İspanya Kral Kupası'nda da finale yükselmiş durumda.

Manchester United ile oynanacak Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçı öncesi ''Yarın kaybedersem ağlamam. Kazanırsak, 100 metre koşmam. Mutluluk da üzüntü de aynı olacak. Eğer kazanırsak uçakta bir festival havası esecektir ama eğer yenilirsek uyumuş numarası yaparım sanırım.''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beğen