7 Kasım 2012 Çarşamba

Cluj Deplasmanı




Oynanan 3 Şampiyonlar Ligi maçındaki hırs, istek, ve istatistiklere bakıldığında, Galatasaray kesinlikle bulunduğu yeri hak etmiyor. Ama hayat gibi futbolun da adaleti yok.

Hedefi belirlemek önemli. 3 maçta alınabilecek 9 puan var. Şampiyonlar Ligi'nde devam etme adına kesinlikle kazanmak zorunda Galatasaray. Hatta sadece Şampiyonlar Ligi değil, Avrupa Ligi içinde çok önemli bir maç.  Her şeyden önce Galatasaray bu maçı kazanıp Cluj'u son sıraya atmalı. Manchester United'ın, Braga deplasmanında kazanması da Galatasaray adına önem arz ediyor. Bu iki ihtimal gerçekleşirse, Braga son sıraya gerileyecek, Galatasaray'da Cluj ile puanını eşitleyecek. Yani o andan itibaren her şey olabilir.

3 maçtır yanında olmayan şans, umarım artık Galatasaray'ın yanında olur. Her şey şans demek değil ama onsuz da olmadığı açık. Cluj ve Braga, Ali Sami Yen'deki maçlarda alan vermeden kapanıp, kontra ile çıkmışlardı. (Cluj hiç çıkmamıştı orası ayrı) Ama kendi evlerinde daha farklı oynayacaklardır. Mutlaka açılacak, arkada boş alan bırakacaklardır. Umut, Burak, Amrabat gibi seri oyunculara çok iş düşüyor. Son dönemde sol bekte çok iyi işler çıkaran Riera'yı ciddi anlamda zorlayacak bir maç olacak. Önünde oynayacak olan Amrabat mutalaka yardıma gelmeli. İBB maçının özellikle son 20 dakikasında harika işler yapan Hamit'in de kaldığı yerden devam etmesi gerekiyor.

Ujfalusi'den sonra savunmanın topu oyuna sokmasında problem var. Dany bu işi yapamıyor. Yapamadığı gibi her defasında korku filmi yaşatıyor izleyenlere. Yekta'nın gereksiz pas hatası yapmaması gerek. Selçuk'a yardım ettiği taktirde Selçuk gerekenleri yapacaktır. Umut-Burak ikilisi, İBB maçının ilk yarısında ikili olarak iyiydi. Galatasaray, yarım pozisyon dahi bulsa, yakaladığını atmak zorunda. Son oynanan Cluj maçı ortada.

Daha fazla bir şey söylemeye gerek yok. Dağ başını duman almış, gümüş dere durmaz akar, güneş ufuktan şimdi doğar, yürüyelim arkadaşlar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beğen