19 Kasım 2012 Pazartesi

United Maçı ve Yedek Kadro Saçmalığı




Manchester United, yarınki Galatasaray maç kadrosunu açıkladı. Rooney, De Gea, Scholes, Valencia, Evra, Van Persie, Ferdinand ve Giggs kadroda yok. Evans, Vidic, Kagawa ve Nani'nin de sakatlıkları var. Bazıları şimdiden galibiyet kutlamasına başlamış nasıl olduysa. Şampiyonlar Ligi'nden 6 yıl uzak kalınca ciddiyetten de uzak kalınma durumu var gibi. Rakibi küçümsemek, hem de Manchester United'i küçümsemek akıl kârı değil. 

Hernandez, Welbeck, Carrick, Evans, Cleverley, Rafael, Young, Fletcher, Anderson... Nasıl bir yedek kadroysa Braga ve Cluj'dan kat kat daha iyi. Alex Ferguson rotasyonu en iyi uygulayan hocalardan birisi. Sadece garantilenen durumlarda değil sürekli rotasyon yapan bir teknik direktör. Oyuncularını hazır tutmayı biliyor. Ayrıca maçın Şampiyonlar Ligi maçı olduğu unutulmamalı. Milli takım bazındaki turnuvaları saymazsak bütün dünyanın izlediği bir vitrin. Bütün futbolcular bu vitrinde kendini göstermek isteyecektir. 

Yedeğiyle, genciyle, asıyla Manchester United çok hızlı atağa kalkan, kısa sürede rakip kalede tehlike yaratabilen bir takım. Futbol anlayışlarında bu var. Manchester United'da Galatasaray gibi son oynadığı lig maçını kaybetti. Ama Galatasaray, Fatih Terim geldiğinden beriki en kötü maçlarından birini oynadı. Bu maç farklı olacaktır. Olmalı da. Galatasaray'ın mevcut sorunları geçen sezonda vardı. Bireysel anlamda yaratıcı oyuncu eksikliğini takım savunması ve takım oyunu ile kapatıyordu. Ama bu sezon takım oyunu ve takım savunmasında da sorunlar olduğu için aynı Manchester United gibi fazla gol yiyor. 

Topla fazla oynamak, çok pas yapmak eğer doğru anlamda yapılmıyorsa boş istatistikten öteye gitmez. Galatasaray'da biraz bu mevcut. Dany, Eboue, Semih, Riera, Melo, Dany'li pas döngüsü ile isterseniz %90 topla oynayın. Neticelendiremedikten sonra (ki en büyük sorunlardan birisi bu) bir şey ifade etmiyor. Oyuncular gibi takımda da istikrarsızlık söz konusu.

Son Karabükspor maçı performansı ile bu maçı yorumlamak doğru olmaz ama bu Karabükspor maçındaki kötü oyunu da unutturmamalı. Bu sezon bir çok kez olduğu gibi Braga deplasmanında son 10 dakikada maçı çevirdiler. Manchester United çok daha büyük ceza kesebilir. Galatasaray bu sezon Avrupa'da daha derli toplu oynuyor. 1-0 biten ilk maçta verilmeyen penaltı ve direkten dönen 3 top vardı. O maçtaki konsantrasyon, hırs ve maçtan kopmama devam etmeli. Galatasaray, ruhunu sahaya yansıttığı zaman rakip kimle gelmiş, kimi getirmemiş bir önemi yok. Önemli olan Galatasaray'ın ortaya koyacağı oyun.


1993 yılında Manchester United Cehennem'i yaşamıştı. Yarında yaşamalı. Hem saha içinde hem de saha dışında. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beğen