3 Kasım 2012 Cumartesi

İstanbul BB 1 - Galatasaray 3



Çok kritik Cluj deplasmanı öncesi İstanbul BB yapmak isteyeceğiniz son deplasmanlardan. Hem takım olarak iyi olmaları hem de ne hikmetse Suat Kılıç tarafından bakıma alınacağı söylenen ama Galatasaray'ın tavrı sonucu bakımdan vazgeçilen! Olimpiyat stadı önemli bir etken.

Fatih Terim'in maça Kayserispor 11'i ile başlaması önemliydi. Çünkü Melo'nun sakat olmasa da yedeğe çekilmesi gerekiyordu. Yekta, Kayserispor maçında yakaladığı şansı çok iyi değerlendirdi. Selçuk'un yanında oynayan oyuncunun oyuna etkisinin Selçuk'u ne kadar rahatlattığını gördük. Galatasaray'ın attığo ilk golde Umut'un kafa ile Burak'a indirmesi, Burak'ın topu sürüp tekrar Umut'a pas atması ve golün gelmesi çok güzeldi. Burak'ın doğru zamanda doğru hamleleri çift forvet sistemine uyma süreci belli oluyor. Maç boyunca İstanbul BB'nin çoğu atağı Galatasaray'ın özellikle orta sahada atağa kalkmaya çalışırken kaptırdığı toplarla gelişti. Bu sezon başından beri Galatasaray'ın en ciddi problemi de bu zaten; topu iyi kullanamayıp rakibe kaptırıp pozisyon vermek.

İlk yarı sonuna doğru Selçuk ile ikinci golü atıp soyunma odasına rahat gidildi ama ikinci yarı İstanbul BB ciddi anlamda rahatsız etti Galatasaray'ı. Doka, Holmen, Efe, Webo ve Turgay gibi bireysel anlamda tehlikeli oyunculara karşı fazla rahatlamanın etkisi hemen kendini gösterdi. Her ne kadar İstanbul BB'nin rakip kaleyi bulan ilk şutu gol olmuş olsa da (golde Muslera'nın hatası var) net pozisyonlara girildi. Baskı sonucu fark 1'e indi ama Emre'nin ortasında Zayatte'nin ters vuruşu ile skor belirlendi.

Burak'ın ilk yarı son vuruş ve tercihleri ne denli iyiyse ikinci yarı o kadar kötü oldu. Hamit de son 20 dakika mükemmel oynadı. Elmander gibi hücum presi kusursuz yaptı, pozisyon hazırladı ama Burak, Umut ve Emre ile 2-3 asisti yendi diyebiliriz. Maçın en iyilerinden birisi de Cris'di. Mükemmel müdahaleler yaptı. Özellikle hava toplarındaki sezişleri ve tecrübesi fazlası ile belli oluyor.

Açıkçası Dany'i çözemedim. Bir bakıyorsunuz harika kademeye girip çok kritik bir müdahale yapıyor, bir bakıyorsunuz saçma bir geri pas ve faul ile rakibe pozisyon veriyor. Stoper ikilisinin sürekli değişmesinin olumsuz etkisi mutlaka vardır ama basit hataları en aza indirmeli. Yekta, Kayserispor maçına nazaran kötüydü. Fazla pas hatası yaptı. Ben genede Yekta ile devam edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Amrabat da halen istenilen kıvamda değil. İyi niyetli ama iyi oynamıyor. Savunmaya yardımda çoğu zaman aksıyor.

Zor deplasmandan hele ki Cuma günü 3 puan almak çok önemli. Bundan sonrası Cluj deplasmanı. Cimbom güldür yüzümüzü...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beğen