14 Kasım 2012 Çarşamba

Engin Baytar'ın Dönüşü




Galatasaray'a transfer olduğunda çoğunluk Engin'in yanlış bir transfer olduğunu savunuyordu. Çünkü ne kadar yetenekli olsa da, bazı hareketleri yeteneğinin önüne geçmişti. Üzerine yapışmıştı da diyebiliriz aslında. Ama geçen seneki performansı ve yaşanan şampiyonlukta kırılma anlarının çoğunda olması 'problemli' sıfatını tekrar 'yetenekli'ye bıraktı. Ta ki Fenerbahçe ile oynanan Süper Kupa maçına kadar. Maçta  hakem Cüneyt Çakır'a müdahalesi nedeni ile kırmızı kart gördü ve 11 maç ceza aldı. Mersin İdmanyurdu maçı ile cezası sona erdi.

Tam 11 lig maçında oynayamayan Engin Baytar, maç kondisyonu olmadığı içinde kritik 4 Şampiyonlar Ligi maçında da Fatih Terim tarafından tercih edilmedi. Süper Kupa maçında yaptığı hareketlerin savunulacak bir tarafı yok ama bu aldığı cezanın ağır olduğu gerçeğini değiştirmemeli. Engin'e verilen cezaların yanında verilmeyenleri de biliyoruz.

Eskişehirspor, Orduspor, Braga ve içerideki Cluj maçları başta olmak üzere Engin'in yaratıcılığını ve liderliğini çok aradı Galatasaray. Formda bir Engin Baytar, çok oyuncu ile kapanıp, alan daraltan rakiplerin ve maçların kilidini açmak için önemli bir faktör. Dikine gidebilen, adam eksiltebilen, topu rakip ceza sahasına indirip arkadaşlarına pozisyon hazırlayabilen, hem gol atan hem de attırabilen bir oyuncu. Gerektiğinde oyunu iki yönlü de oynayabilen bu tarz çok yönlü bir oyuncuyu kimse kaybetmek istemez.

Selçuk-Melo ikilisinin geçen seneki performansını aratması, Emre'nin inişli-çıkışlı grafiği, Amrabat'ın istenilen düzeye ulaşamaması Engin'in önemini fazlası ile belli etti bu sezon. Onun gibi yüreği ile oynayan, kazanma hırsı yüksek oyuncular form tutup formayı kaptığı zaman kolay kolay bırakmaz. Engin'den de beklenen artık performansı ile gündeme gelmesi. Sadece kendi performansını değil, oyunu ile takım arkadaşlarını da ateşleyen, etkileyebilen bir futbolcu. Onun için 'maçta kötü oynadı' diyebilirsiniz ama kolay kolay 'kötü mücadele etti' diyemezsiniz. Sonunda eleştirileceğini, tepki göreceğini bilse de sorumluluk almaktan kesinlikle çekinmeyen bir yapısı var. Bu da onu farklı kılıyor.

Ceza almasına neden olan hareketleri tekrarladığı an sadece Galatasaray kariyerini değil, futbol kariyerini de tehlikeye sokabilir. Fatih Terim'in bu konudaki tavrından ödün vereceğini sanmıyorum. Engin yakaladığı son şansı iyi değerlendirmeli. Geçen sezon şampiyonluk kutlamalarında sıra ona geldiğinde akıttığı gözyaşları unutulmaz. Umarım iyi hazırlanmıştır ve dönüşü muhteşem olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beğen