10 Ocak 2013 Perşembe

Devre Arası Transfer Dönemi ve Sneijder Konusu




Devre arasını değerlendirirken eksikliklerden bahsetmiştik. İlk etapta geçici değil kalıcı bir çözüm yaratması adına sol bek ve ofansif anlamda yaratıcı bir futbolcu transferinin yapılması gerektiği malum. Ünal Aysal'ın açıkladığı isimler, Carlinhos, Chadli ve Sneijder. Sneijder'i sona yazdım çünkü gelmesini en çok istediğim oyuncu olmasıyla birlikte atılan en somut adım konumunda.

Oyuncunun transferi için İnter kulübü ile anlaşıldı. Bülent Tulun'un yaptığı açıklamaya göre geriye sadece Sneijder'in 'evet' demesi kaldı. Ücretinde indirime gitmediği için İnter ile sözleşme yenilemeyen Sneijder'in gelme ihtimali bile birkaç günde insanları adeta delirtmiş durumda. Forma numarasının gereklilerini yerine getiren bir oyuncu. Tam anlamı ile komple bir 10 numara. Oyun kurma, yaratıcılık, pas, şut ve duran toplardaki yetenekleri ile Galatasaray'a ilaç olabilecek, her takımın sahip olmak isteyeceği türden kendi mevkisinde faal olarak futbol oynayan en iyi 10 oyuncudan bir tanesi bana göre. 

Bazı oyuncular için, 'kötü oynar, 89 dakika adeta sahada yoktur ama 90. dakikada şapkadan tavşan çıkartır ve maçı kazandırır' derler. Sneijder bu tarz bir oyuncu. Alacağı paranın takım içi dengeleri bozacağı konuşuluyor. Gelirse takım içi dengeleri bilmem ama bazı başka dengeler bozulur. Çok yönlü bir oyuncu ve inanılmaz bir pasör. Ajax altyapısının nadide örneklerinden. Real Madrid'den sonra Mourinho'nun isteği ile İnter gibi Sneijder de 2009/2010 sezonunu mükemmel geçirmişti. Olası transferi halinde 4-4-2 sisteminde oynayan Galatasaray'ın 4-4-1-1, 4-2-3-1, 4-3-3 sistemlerine geçme ihtimali yüksek. 

KAP'a bildirmek transfer etmek demek değil. Galatasaraylıların KAP ile kötü hatıraları var. Daha önce bildirilip transfer edilmeyen oyuncular olmuştu. Beklentiler gene çok yüksek. Transfer gerçekleşmezse hayal kırıklığı da aynı şekilde olur. Orta sahaya bir transfer gerekiyor. Bu Sneijder olursa yapılabilecek en iyi ve akıllıca transfer olur.

Transfer için adı geçen diğer isim Carlinhos ve Chadli. Her ne kadar Chadli, Sneijder'in alternatifi gibi dursa da bugün öğleden sonra Milan yönetimi Galatasaray'ın Boateng için teklif yaptığını ve teklifin reddedildiğini açıkladı. Sol bek transferi sadece bu senenin değil neredeyse 2 senedir beklenilen bir transfer. Riera'nın sürpriz performansı ile yama yapılmış durumda ama gerçek bir sol beke ihtiyaç var. Böylece Riera'dan sol açıkta da faydanılabilir.

Gelecek kadar gidecek oyuncular da önemli. Ceyhun Kayserispor'a kiralandı. Aynı şekilde Furkan'ın da kiralanacağı dedikodular arasında. Sezon başından beri şans bulamayan Baros ile de artık yollar ayrılmalı. Sezon başındaki sakatlığı ile sadece bir defans oyuncusu olmadığı anlaşılan Ujfalusi'nin sakatlığının tam olarak geçmesi ve form tutması için en az 4-6 hafta gerek. Sezon sonuna doğru aksilik olmazsa dönecektir ama gelecek sezon için yerli statüsünü de düşünerek yerli bir stoper transferi mantıklı bir hamle olacaktır.

Sneijder'in 1-2 gün içerisinde karar vermesi bekleniyor. Umarım sonunda Galatasaraylıların mutlu olacağı kararı verir ve parçalıyı giyer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beğen