13 Ocak 2013 Pazar

Sneijder Çıkmazı






Son 3-4 gündür Sneijder haberleri ile yaşıyor insanlar adeta. Geldi, gelecek, anlaşıldı, ailesi ile görüşüyor, menajeri yalanlamış, her şey tamam imaj hakları kaldı, uçak bileti alındı derken Pescara ile oynanan maç sonrası Sneijder konuştu ve acele karar vermek istemediğini, transfer döneminin kapanmasına daha 2 hafta olduğunu açıkladı.
 
Transferin kapanmasına 2 hafta zaman olabilir ama Galatasaray'ın beklemek için fazla zamanı yok. Haftaya ligler başlıyor. Sneijder idmanlara katılıyor olabilir ama maç kondisyonu eksik durumda ve uyum konusu da var. Artık bir an önce bu transferin sonuçlandırılması gerekiyor. Inter başkanı Moratti'de bir nevi Sneijder'e rest çekerek ya gider ya da Inter'de kalır dedi.
 
Sneijder'den bahsetmiştik. Kalitesine diyecek hiçbir şey yok. Ama Türkiye'ye gelmeyi son çare olarak gören, daha cazip bir yerden (İngiltere dedikoduları revaçta) teklif almayı bekleyen, isteksiz bir görüntü sergileyip oyalayan oyuncu başarılı olur mu insan düşünmeden edemiyor. 15 Ocak'a kadar Sneijder'e zaman verildiği konuşuluyor. Özellikle son açıklamasından sonra (geç bile kalındı) alternatiflere yönelmek gerekir. Sneijder'e kızılması da doğru değil. Sonuçta kendisi için en iyisini istiyor. Türkiye bu tarz oyuncular için vitrin değil elbette. Daha üst düzey bir ligde oynamak ilk tercihi. İlk etapta Türkiye yerine İngiltere, İspanya, Almanya, Fransa gibi ligleri istemesi çok normal. Olayın biraz romantikleşmesi de her zaman olduğu gibi aşırı beklentiye girilmesi. Çok ani parlayan, tepkiler veren bir milletiz. Medyayı ve duyumcuları da unutmamak gerek.
 
Sneijder için bir kaç seçenek var. İlki çok daha az paraya İnter'de devam etmekti ama Moratti'nin son açıklamasından sonra bu seçenek pek mümkün değil gibi. Olsa bile yatmaya devam edecek. İkinci seçenek GalatasarayÜçüncü seçenek Rusya veya muadili çok yüksek para verebilecek bir kulüp ve son seçenek olarak transferin önündeki en büyük engel olan İngiltere beklentisi. İngiltere'nin büyük kulüplerinden teklif bekliyor ve belli ki şu ana kadar istediği teklifi almış değil. 2 hafta zaman istiyor. 2 hafta sonra gelmiyorum dediği an transfer dönemini bitirmiş olur ve Galatasaray'ı zor durumda bırakır. Manevi çöküntü de söz konusu.
 
Yönetimi Shaqiri ve Podolski konularında çok eleştirmiştim. İkisi alınsa büyük ihtimalle Muslera gibi uzun süredir kanayan yaraya ilaç olacaklardı. Sürekli reklam yapıp icraat yapmayınca elden kaçtılar. Sneijder konusunda da kulüp ile anlaşıp, oyuncu ikna edildikten sonra Kap'a bildirim yapılması daha sağlıklı olurdu. Genede gelişme söz konusu. Kulüp ile her konuda anlaşılıp (hatta 15 Ocak'a kadar protokol imzalandığı ortaya çıktı) oyuncuya da maddi anlamda istediği bütün şartlar sunuldu ve kararı bekleniyor. İşi buralara getirmek bile bir başarıdır. Başta İtalya ve Hollanda basını olmak üzere çoğu yerde sürekli Galatasaray adı dönüyor. Evet derse zaten transfer olacak. Hayır derse de yönetim biz kulüp ile anlaştık, oyuncuya da istediği şartları sunduk ama Türkiye'ye gelmek istemedi denecek. 
 
Sneijder'e alternatif düşünülmemesi ve transfer ihtiyacı olan diğer mevkiler ile ilgili çalışma olmaması çok büyük bir hata olur. Ujfalusi'nin en az 1 ay daha sahalardan uzak kalacağını düşünürsek, Galatasaray devre arası transfer sezonunu sadece Sneijder ile geçiştiriyorsa sıkıntı yaşama olasılığı çok yüksek. Kesinlikle 1 sol bek transferi yapılmalı. Uzun vadede stopere de ihtiyaç söz konusu.
 
Sneijder İngiltere'nin büyük takımlarından teklif, Galatasaray da Sneijder'den haber bekliyor. Çok büyük bir futbolcu ama Galatasaray'dan büyük değil. En geç pazartesi gününe kadar süre tanınmalı, olmuyorsa alternatiflere yönelmeli yönetim. Melo'nun bu sezon öncesi menajeri ile yaptıkları ortada. Yönetim alternatif düşünmediği için zor durumda kalmıştı. Bu sefer aynı hataya düşmemek gerek.
 
Bu transfer hikayesi çoktan Forlan, Shaqiri ve Podolski hikayelerini geçti. Büyük oyuncuları transfer etmekte büyük sıkıntı. Türkiye için düşünürsek, Sneijder'e burun kıvırmak pek mümkün değil. Takım içi dengeler gereksiz büyütülen ayrıntı. Barcelona'da da Messi ile Adriano aynı parayı almıyor elbette. Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, İtalya ligi şampiyonluğu yaşamış, Milli Takım ile Dünya ikincisi olmuş ve kaptanlık yapmış dünya klasındaki bir oyuncu elbette bazı yüksek şartlar isteyecektir.
 
Bu çıkmaz nasıl sonuçlanır bilemiyorum süreç uzadıkça sıkıntı, stres de artıyor. Bu yüzden bir an önce sonuçlanmalı. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beğen