25 Ocak 2013 Cuma

Wesley Sneijder Transferi



Günlerce süren belirsizliklerden sonra Sneijder sonunda Galatasaray'a imza attı. 15 gün boyunca Türkiye'de bir transfer döneminde karşılaşılan bütün klişeler (hatta daha fazlası) yaşandı. Sneijder, kağıt üzerinde Galatasaray'ın sorun yaşadığı konulara ilaç olabilecek en iyi isimlerin başında geliyor. Bütün arzumuz ve isteğimiz bu beklentinin sadece kağıt üzerinde kalmaması. Sneijder transferi psikolojik olarak büyük bir artı yaptı. Psikoloji önemli ama sahada her şeyi psikoloji yapmıyor ne yazık ki.

Para konusu gereksiz büyütülen, konuşulan ayrıntı. Elbette Sneijder gibi üst düzey bir oyuncu belirli şartlarda gelecekti. Geçen sezon genel olarak hissedilen, bu yıl ise bazı maçlarda hat safhaya çıkan ofansif anlamda yaratıcı eksikliği, pozisyon alternatifi üretmede yaşanan sıkıntıyı, kapalı savunmaları açma sorununu gidermek açısından Sneijder nokta atışı olabilecek bir oyuncu. 4-4-2 sisteminde bu sene özellikle kanat oyuncularının formsuzluğu, Melo - Selçuk ikilisinin geçen seneye göre daha düşük performans göstermesi daha yumuşak bir orta sahaya neden oldu. Sneijder bu sorunlara çare olabilecek, Burak ve Umut gibi pasa bağlı forvetlerin performansını direkt etkileyebilecek bir oyuncu.

Sistemin değişimi de söz konusu. 4-4-2'den 4-2-3-1, 4-1-4-1' ya da 4-3-1-2'ye dönülmesi muhtemel. Sistem değişikliğini geçen sene desteklemezdim ama bu sene performans ve Sneijder transferi sonrası destekliyorum. Taktiksel değişikliklerden Galatasaray'a en uygun olaranı 4-2-3-1 gibi gözüküyor. 4lü savunma önünde Melo ve Selçuk ikilisi. Selçuk'un geriden oyun kurma görevine özellikle geçen seneki formu ile Melo'nun rakibi karşılaması ve rakibe baskısı önemli. ileride Amrabat(Emre) - Sneijder - Hamit üçlüsü, önlerinde de tek forvet. Sneijder gerçek bir 10 numara ve Galatasaray'ın değiştireceği sistemi bilen bir oyuncu. Taktiksel anlamda geçiş süreci sancılı ve sorunlu olabilir. Beklerin performansı da önemli. Geçen seneki gibi formda bir Eboue ve iyi bir sol bek transferi ile bu sistemde Galatasaray, Sneijder'i tam verimi ile kullanabilir.

Bu yıl Hamit'e yapılanlar umarım Sneijder'e yapılmaz. Sneijder idmanlara katılıyordu ama maç kondisyonu tam değil. Yepyeni bir ülkeye, takıma, şehire geliyor. Mutlaka bir uyum süreci olacaktır. Hemen İnter'de Mourinho önderliğindeki performansına ulaşmasını beklemek hata olur. 

Adam eksiltebilen, iki ayağını da kullanabilen, frikiklerde etkili olan, 'al da at' pasları konusunda başarılı olan Sneijder'in yapacağı katkılar çok değerli. Uzun bir süre sonra beni bu kadar heyecanlandıran bir transfer olmamıştı. Umarım sakatlık vb durumlar yaşamaz ve uzun yıllar başarılı bir şekilde Parçalıyı giyip kupalar kaldırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beğen