15 Ocak 2013 Salı

Sneijder Transferi ve Kriz Yönetimi




Ne Türkiye'ye ilk kez bir yıldız geliyor ne de Galatasaray ilk kez bir yıldız transferi yapıyor. Sneijder transferi sürecinde 1 hafta geride kaldı. İlk gün olduğu gibi bugünde bir bekleyiş hakim. İş artık paranoyaya dönmüş durumda. Gecenin köründe ortada bir şey yokken bir kaç kendini bilmezin sözüyle hava alanına gelmeyen oyuncuyu karşılamaya gidiliyor.

Bunda krize dönen bu sürecin tam olarak yönetilememesinin de payı var. Galatasaray resmi internet sitesi Ünal Aysal'ın 'Sneijder transferi %95 bitti' haberi yalanlanıyor, yarım saat sonra Başkan yardımcısı Refik Arkan, Sneijder'in teklifi %95 kabul edeceğini açıklıyor. Bir diğer yönetici 'kararını 24 saat içinde verecek' derken diğeri 'bence gelmeyecek' diyor. Tam umutlar tükenirken Abdurrahim Albayrak bir TV kanalına çıkıp 'Sneijder yeni Hagi olmak istiyorum dedi' diye açıklama yapıyor. Daha yönetimin içinde bir standart, ağız birliği ve soğukkanlılık yokken taraftarların ne yapmasını bekliyorsunuz? Bir umut karşılamaya giderler işte.

Galatasaray'ın acilen transfer yapması gerekiyor. Sol beke ve stopere ciddi ihtiyaç var. Şu anki stoperlerin yedeği Gökhan Zan. Sol bekte devşirme Riera dışında güven veren yok. Ama transfer dönemi açıldığından beri bu bölgelere somut bir adım görmedik. Sneijder transferinin beklendiği, olayın saçma sapan bir hal aldığı şu son günlerde başka bir somut transfer adımı atılsa hem yönetim hem de taraftar rahatlayacak, baskı azalacak, konu değişecekti. İnsanlar neyi beklediğini de bilmiyor. Inter ile Sneijder arasında sorun mu var, Sneijder gelmek mi istemiyor, Sneijder mi istenmiyor. Her kafadan bir ses var ve bu çok sesliliğe yönetimde katılmış durumda.

Millet olarak ani galeyana gelen parlayan bir yapımız var. Bu bir gerçek. Kulüp ile birlikte oyuncu ile de anlaşıldıktan sonra KAP'a bildirim yapılması çok daha sağlıklı olurdu. Türk basını reyting uğruna ortalığı karıştırmayı beklerken yöneticilerin buna zemin hazırlaması da beklentiyi, stresi ve gerginliği arttırdı.

3 gün sonra lig başlıyor. Çoğu kişi yeter be gelmezse gelmesin deyip, 5 dakika sonra resmi siteyi yeniliyor. İçten içe gelmesini istiyor. Gelir mi gelmez mi bilmiyorum ama bir an önce bu işin sonunun gelmesi gerekiyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beğen