19 Ocak 2013 Cumartesi

Kasımpaşa 2 - Galatasaray 1 | Pastanın Tadı Bozulmaya Başlıyor



Galatasaray'ın sorunları belli. Tekrar uzun uzadıya yazmaya gerek yok. Devre arasına girerken ki halinden çok daha kötü bir Galatasaray vardı Kasımpaşa karşısında. Eboue ve Amrabat Afrika Kupası'na gitti belki ama zaten bu sezon çokta iyi performans göstermediler. Onlardan çok ruhunu, kimliğini kaybetmiş gibiydi takım. 1-0'dan sonra maçı kafada bitirdi oyuncular. Kazanma hırsı adına bir şey görmedik.

Beklerin etkisizliği, kanat oyuncularının yokları oynaması, orta sahadaki verimsizlik derken bu sene Galatasaray'a karşı başarılı yapıldığında sonuç veren önde basma ve alan daraltmayı iyi uygulayan Kasımpaşa, adeta dökülen savunmanın da etkisi ile hak ettiği bir galibiyet aldı.

Emre Çolak ile ilgili fazla bir şey söylemek istemiyorum artık. Kendisi de twitterda paylaştığı şarkılar gibi kötü. Oyun zekası bu denli kıt, bir maç iyi oynayıp ertesi maç ilk kez futbol oynuyormuşçasına davranan başka oyuncu yoktur sanırım. Melo'nun her maç dökülmesini de unutmamak gerek. Fatih Terim'in Emre'ye maç boyu sabretmesi, 'Transfer lazım' demenin FatihTerimcesi belki de. İnsanın aklına başka bir şey gelmiyor. Bayern Münih 30 milyon Euro verip tarihindeki en büyük transferi yapıp kulübesini güçlendiriyor ama Galatasaray daha ilk 11 oyuncusu olarak oynatabilecek bir oyuncu transfer edemiyor. 

Sabri ile aklı sıra halen dalga geçenler var ama bugün çok kötü futbol sergileyen Galatasaray'ın ayakta kalan, kalabilen 1-2 oyuncusundan birisi de kaptandı.

Galatasaray'ın ciddi anlamda transfere ihtiyacı var. 2-3 senedir sol bek yok. Orta sahada yaratıcı özellikleri olan, kapalı savunmaları açabilecek bir oyuncu ihtiyacı da çok bariz. Uzun vadede orta sahaya ve stopere de ihtiyaç var. Ama gelin görün ki 2 haftadır Sneijder'den başka bir şey duymuyoruz. Geleceği de yok bu gidişle. Ne Sneijder'in alternatifi, ne de ihtiyaç olan diğer bölgelere yönelik bir çalışma ortada yok. Ama devreyi lider kapatmış, Şampiyonlar Ligi'nde de üst tura çıkmış bir Galatasaray'ın içinde sürekli sorun ve çekişme var. Devre bitti kamp başladı, kamp bitti lig başladı ortada transfer yok. Ünal Aysal'ın geçen sene söylediği ve büyük olay olan 'çilek' konusu gözleri bayağı bir boyamış gerçekten. Çilek diye diye pastanın tadı bozulmaya başladı.

Nasıl ki Galatasaray'ın bu denli kötü oynamaya hakkı yoksa, Fatih Terim'e o açıklamaları yaptırmaya da kimsenin hakkı yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beğen