12 Ocak 2013 Cumartesi

Nuri Şahin Eve Döndü



Dortmund'un 2010-2011 sezonu şampiyonluğundaki performansı ile taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan, orta sahadaki katkısı ile Bundesliga'da oynayan oyuncular arasında yapılan ankette sezonun oyuncusu seçilen Nuri Şahin tekrar Dortmund'a geri döndü.

Ayrılış zamanı olarak aslında doğru bir zamanlamaydı. İyi performans göstermiş, Almanya'da şampiyonluk yaşamıştı. Real Madrid gibi bir takım tarafından ilgilenilmek bile büyük bir olayken, transferi onun gibi bizi de çok mutlu etmişti. Ama yaşadığı sakatlık ve sezon öncesi kampı kaçırması Real Madrid gibi vitrin bir kulüpte, çok dişli rakipler arasında Nuri'yi bayağı zorladı. Çok fazla şans bulamadı, bulduklarını da çok iyi değerlendiremedi. Real Madrid'in uzun süre hasretini çektiği şampiyonluk yolunda Mourinho'nun oturan kadroyu bozmak istememesi de Nuri için bir diğer olumsuz etkendi.

Bir ara Galatasaray ve Fenerbahçe ile anılsa da kariyerine Avrupa'da devam etmek istediğini açıkladı ve bu sezon başı Liverpool'a kiralandı. Liverpool kariyerine de nispeten iyi başladı aslında ama daha sonra pek şans bulamadı.

Ve Nuri Şahin dün tekrar Dortmund'a döndü. Kiralık sözleşmesi 1.5 senelik ve satın alma opsiyonu mevcut. Heyecanı ve mutluluğu basın toplantısındaki her halinden belli oluyordu. Umarım tekrar formasına kavuşur ve eskisi gibi takımın vazgeçilmezlerinden olur.

Şampiyonlar Ligi'nde adeta ölüm grubuna düşen, Ajax ile Avrupa Ligi için yarışması beklenen Dortmund, harikalar yaratıp grubu lider bitirip üst tura çıksa da, ligde Bayern Münih'in 12 puan gerisinde kalmış durumda. Form tutan Nuri mutlaka katkı sağlayacak, puan farkının azalmasında önemli bir etken olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beğen