1 Nisan 2012 Pazar

Galatasaray 2 - Orduspor 0









Maç öncesi yaşanan gereksiz olaylar maçın önüne geçmesine rağmen ben bardağın dolu tarafına bakıp yaşanan olayların son dönemdeki kötü futbolu biraz ateşleyeceğini, takımı eski haline getireceğini düşünmüştüm. Nitekim biraz öyle de oldu. Orta sahadaki bariz düşüşe Baros ile Necati'nin uyumsuzluğu eklenince Fatih Terim 4-4-2'den vazgeçmemeli temennim vardı ki, İmparator bilindik sistem ve kadro ile çıktı maça. 


7. dakikada Necati'nin harika golü ile başladı maç. Orta sahada aldığı topu sürüp kaleye adeta akıllı füze gönderdi. Golden sonra 4-4-2'nin nimetlerini çok iyi gördük ama bir türlü değerlendiremedik. Baskıyı arttırıp her iki kanatta da etkili olduk ama neredeyse her pozisyonda son pas ve son vuruşlarda yanlış ve kötü tercihler gelince fark bir türlü artmadı. Sadece bu maç için değil, genel olarak bakarsak Baros kesinlikle eski Baros değil. Alıştığımız Baros, hareket halinde sürekli yerinde duramayan, sürekli rakip defansı rahatsız eden, kendine ve takım arkadaşlarına pozisyonlar hazırlayan, gol atmasa da bir şekilde gol de katkısı olan Baros'du. İlk yarıda Melo'nun orta sahaya ağırlığını koyması, Orduspor'un takım halinde kapanması ve iyi paslaşmamız neticesinde kalemizde pek pozisyon vermedik. Orduspor'un orta sahadaki agresif oyunu onlara pek avantaj sağlamadı ve ileride kazandıkları topları iyi kullanamadılar. 


İkinci yarıya Baros-Sabri değişikliği ile başladık. Orta sahayı kontrol altına almak istedik ama iyi başlayan taraf Orduspor oldu. Bunda biraz da bizim geriye yaslanmamız, tek forvete dönmemiz ve Orduspor'a 'gel' dememiz etkili oldu. Çağrıyı cevapsız bırakmayan Orduspor da önde basarak etkili oldu. Necati ile yararlanamadığımız net pozisyondan sonra Orduspor da net bir gol kaçırdı. Daha doğrusu Muslera izin vermedi. Rakip defansta tek başına kalan Sabri, soldan Engin'in güzel pasını önce iyi kontrol edip, aynı güzellikte de vurunca farkı ikiye çıkarttı. Sabri'nin golden sonra eşi ve oğluna koşup, oğlu Sarp'ı öpmesi maçın güzel anlarındandı. Özellikle Sabri'nin gol atmasına çok sevindim. Çünkü bu sezon artık fazlaca abartılarak saçma bir şekilde hedef haline getiriliyor Sabri. Ama son maçlarda takımda düşüş olmasına rağmen, Sabri de gözle görülür form yüksekliği söz konusu. Geçen haftaki Trabzonspor maçında da sonradan oyuna girip sağ kanadı hareketlendirmiş ve penaltı kazandırmıştı. Umarım aynı güzellikte devam eder.






Kalemizde net pozisyon vermediğimiz, zaman zaman eskisi gibi çok iyi pas yapıp net pozisyonlara girip değerlendiremediğimiz bir maç oldu. Aslında tam Elmander'in maçıydı ama Fatih Terim riske etmedi. İyi de yaptı. Özellikle ilk yarıdaki pozisyonlarda son pas ve son vuruşlarda dikkatli olsak çok daha farklı bir skor ile bitebilirdi maç. Ligin ilk devresindeki Emre ile ikinci devredeki Emre arasında bariz fark var. Emre daha iyi şeyler yapabilecek bir futbolcu. 


Bu akşam Trabzonspor - Fenerbahçe maçı var. Trabzonspor kazanırsa aradaki puan farkı 10 olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beğen