29 Nisan 2012 Pazar

Trabzonspor 2 - Galatasaray 4 | Hırs




Geçen hafta topun canı kaleye girmek istemeyince iyi oyun gölgelenmiş, mağlubiyetin hayal kırıklığı fazla olmuştu. Trabzonspor maçında bunun etkisinin görülmesinden korkuluyordu ki, bu olay motivasyon eksikliğine neden olmamış. Takımdaki hırs, azim ve kazanma isteği gerçekten takdir edilesi. Fatih Terim etkisi çok büyük şüphesiz. Fenerbahçe maçı kaybedilmiş ama takım olma olgusundan, kazanma isteğinden ve hırstan bir şey kaybedilmemiş. 


Maça fazlası ile iyi başladık. Trabzonsporlu futbolcular bu denli hızlı ve hareketli bir maçı beklemiyordu şüphesiz. Onlar özellikle orta sahada topa sahip olup, oyunun kontrolünü ellerinde tutmak istiyorlardı ama izin vermedik. Maçın başında yakaladığımız pozisyonları değerlendiremedik ama 20. dakikada kazanılan serbest vuruşta Selçuk bu sezon ki 5. duran top golünü attı. İki dakika sonra tekrar Selçuk'un ayağından ceza sahasına kesilen topta, Necati iyi bir kafa vuruşu ile farkı 2'ye çıkardı ve geçen hafta nerelerdeydin? sorusunu sordurdu. İki bek oyuncusu da fazlası ile ataklara katılınca rakip sahada daha kalabalık olduk ve geçen haftaya göre daha organize şekilde geldik, ceza sahası çevresinde pozisyonlara daha rahat girdik. Özellikle Eboue sağ çizgide sürekli hareket halindeydi ve bindirmeleri ile adeta yol yaptı. Trabzonsporlu oyuncular skordan sonra baskınında etkisi ile top kayıplarını fazlalaştırıp demorolize oldu. Maçın yıldızı Selçuk'un harika ara pasında Eboue arka direkte üçüncü golü yarattı ve devre skorunu belirledi.


Eboue'nin sürekli ataklara katılması Olcan gibi iyi bir oyuncunun da sol kanatta pozisyon bulmasını kolaylaştırdı zaman zaman. Colman'ın orta sahada ağırlığını koyması ve Olcan faktörü ile genellikle o kanattan geldiler. Zokora ve Adrian etkisiz kalınca orta sahayı kontrol etmek Galatasaray için daha kolay oldu. İkinci yarıda ilk yarı gibi hareketliydi. Volkan ve Henrique'nin girmesi ile orta alanda topu tutmak istedi Şenol Güneş ve bir bakıma istediği de oldu çünkü Trabzonspor ikinci yarı sağ kanattan da etkili geldi. Farkı 2'ye indiren gol Olcan'ın pasında Colman'ın ayağından geldi. Gol öncesinde Elmander çıkmış, Aydın oyuna girmişti. Orta sahayı kalabalık tutup tek forvete dönmemiz sıkıntı yaratır mı diye düşünürken golün hemen ardından Ujfalusi'nin adrese teslim pasında Eboue gene sağ çizgide güzel kontrol edip iyi vurdu ve farkı tekrar 3'e çıkartıp Trabzonspor'un umutlarını bitirdi. Maçın skorunu belirleyen gol, defansın arkasına kaçan Olcan'ın ceza sahası içinde yerde kalmasına verilen penaltı kararında gene Colman'ın golü oldu ve maç 4-2 bitti.


Maç 4-2 bitti ama 7-4'te bitebilirdi. İki takımında kalecisinin ve savunmasının yaptığı hatalar oldu. Selçuk ve Eboue önderliğinde önemli bir galibiyet aldık. Selçuk gerçekten harika bir oyuncu. Pasları bile yeterken O oyunu çift yönlü oynayıp oyun kuruyor, duran top kullanıyor, atıyor, attırıyor. Eboue bu sene geldiğinden beri en iyi oyunlarından birini oynadı. Bu şekilde devam ettiği takdirde rakip kanadı kolay kolay çıkartmaz. 


Oyuncular akıllarının geçen haftaki kaçan galibiyette değil şampiyonlukta olduğunu gösterdi. Süper Final'in 3. maçlarının önemli bir noktası var. Biz, Trabzonspor deplasmanından sonra 2 maç üst üste içeride, Fenerbahçe de 2 maç üst üste deplasmanda oynayacak. 




Bu arada hırs demişken...









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beğen