18 Nisan 2012 Çarşamba

Aydın 'Yılmaz'



1-2 ay öncesine kadar Galatasaraylı birisine Aydın Yılmaz deseniz pek iyi şeyler duymazdınız. 5 yıldan fazla bir süredir 2006 yılında Konya deplasmanında attığı gol dışında akıllarda kalan bir hareketi olmadı ki, halen o golle anılır. 2006 yılından sonra yönetimler değişti, yöneticiler değişti, teknik direktörler değişti, oyuncular değişti ama Aydın hiç değişmedi. Oyununu geliştirecek, formunu arttırabilecek, kalıcı olabilecek ne bir oyun ne de gelişme gösterdi. Çoğu zaman kadroya giremedi, şans bulduğunda da değerlendiremedi. Konya'ya attığı golden sonra tekrar piyasaya çıkmak için geç kalmıştı Aydın. Transfer dönemlerinde oyuncu transfer ederken takasta kullanılmasını ya da gönderilmesini bekledik. Çünkü Aydın sonradan oyuna girdiği zaman bırakın katkı yapmayı, heyecanlanmayı, sahada eksik oynadığımıza inandık, oynadıkta. Yeteneği olduğu belliydi ama sanki zorla futbol oynatılıyormuş gibi vurdumduymaz, isteksiz bir hali vardı. Bir taraftarın takımında görmek isteyeceği son oyuncu profillerinden biridir şüphesiz. 


Hal böyle iken bu sezon takımın başına geçen Fatih Terim ile birlikte bir çok futbolcu gibi Aydın'da da gelişme oldu. Özellikle son 1-2 aydır Aydın'ın formunun arttığı bir gerçek. Bu sezon eksikliğini fazlası ile hissettiğimiz gerçek bir kanat oyuncusu gibi etkili oluyor şans bulduğunda. Shaqiri transferinin gerçekleşmemesi, Kazım'ın takımdan ayrılması, Yiğit'in halen yeterli olamaması ve en önemlisi Fatih Terim'in de etkisi ile Aydın muhtemelen son şansını değerlendiriyor ve iyi değerlendiriyor. Öz güven sorununu yavaş yavaş aştığı belli. Türkiye'de yetişen her genç oyuncuda olduğu gibi mental açıdan da kendini olması gereken düzeye getirir ve çok çalışırsa herkesin umutsuz vaka olarak baktığı Aydın'dan bir umut ışığı doğabilir. Bir çok oyuncunun yaptığı gibi 'ben oldum' derse zaten başlamadan biter. Fatih Terim'in etkisini de görmemezlikten gelemeyiz. Sadece Aydın'dan değil, Hakan Balta, Engin, Sabri gibi oyunculardan nasıl verim alınacağını iyi biliyor. Üstüne Semih ve Emre gibi sezon öncesi 1. Lig'e kiralanması beklenen iki oyuncudan ilk 11 oyuncusu yapıyor. Eski Aydın olsa büyük ihtimalle Beşiktaş'a attığı golden önce Quaresma'nın müdahaleleri sonrası çoktan kendini yerde bulmuştu. Herşey Aydın'ın ellerinde ama umarım soyadı gibi çalışır Yılmaz hem Galatasaray'a hem de Milli Takım'a yararlı ve kalıcı bir oyuncu olur. 

1 yorum:

  1. "Yeteneği olduğu belliydi ama sanki zorla futbol oynatılıyormuş gibi vurdumduymaz, isteksiz bir hali vardı"

    cümlenin başına "çok" eklenir(altyapı oyuncularının söylemleri(tanıdıklarımın hepsi çok övüyor ve seviyordu),ardanın hakkındaki yorumu, avcının hakkındaki yorumu ve ilk maçındaki görüntüyü referans alırsam).cümle sonuna ise "takımla hep bir sorunu vardı gibi" denirse aydının futbol kariyeri özetlenmiş olur.

    konyadan itibaren gördüğüm, aydının mental sorunları veya hayat görüşü farklı bilemem artık olduğu yönündedir (ki fatih terim son bjk maçı sonrası da bu yönü doğrularcasına konuştu yine aydın hakkında).şimdikinden farklı bir görüşe sahip olsaydı belki çok daha önceden ligin en önemli oyuncularından hatta belki de en önemlisi diye konuşuyor olacaktık onun hakkında

    hagiden sonra beni çılgıncasına heycanlandıran tek oyuncuydu aydın ilk çıktığından beri. umarım özlediğim aydını artık izleme şansına erişirim.

    aydın yetenek ve oyun stili olarak çok farklı bir oyuncu keza mental olarak da farklı gibi : )

    demem o ki 1-2 ay önce bile sorsanız aydına inanan küçük taraftar grubundan biri de bendim

    not:fatih terimin aydın hakkındaki maç sonu konuşması
    http://youtu.be/couafUFaoAI

    not2: aydının aklının hala biraz karışık olduğu ama umut veren konuşması
    http://youtu.be/oPmgV9SUFig

    not3:düşük cümleler için özür dilerim

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beğen