22 Nisan 2012 Pazar

Fenerbahçe Maçı Öncesi







Daha çok maç oynansın, daha çok derbi izleyelim, daha çok heyecan yaşansın,(yersen) saçmalıkları ardına saklanıp ısrarla hiçbir şey olmamış gibi dayatılan Süper Final-Play-off saçmalıklarına buyün büyük ölçüde son verebiliriz. Geçen hafta Trabzonspor'u belkide bu sezon ki en iyi oyunu ile yenen Fenerbahçe değil de maçta Emre ile Zokora arasında yaşananlar konuşuldu. Çok iyi oynamasakta, İnönü gibi bir deplasmanda iyi mücadele edip, doğru oynayıp kazandıktan sonra sanki hakem maça %100 etki etmişçesine hakemin konuşulması, üstüne 3 Temmuz'dan beri yaşananları ekleyince her şeyin iyiye gitmesi beklenirken aslında Türkiye'de futbol adına her şey daha kötüye gidiyor. Olmayan marka değerimiz zarar görüyor. Artık galibiyetler bile konuşulmuyor, futbol konuşulmuyor.


Fenerbahçe son maçta çok iyi bir oyun sergiledi ki bunda Trabzonspor'un aşırı derecede kötü oynaması da etken diyebiliriz. Emre'nin cezalı olması nedeniyle bu maçta orta saha yükü gene Alex'in omuzlarında olacak. Son haftalarda formu giderek artan Baroni'yi de unutmak olmaz tabii. Galatasaray ise bu sezon özellikle evinde etkili olan, her maç çok iyi futbol oynamasa da, çok iyi mücadele eden bir görüntü içerisinde. Bu sezon oynanan ilk Fenerbahçe maçında, maça muhteşem başlayan bir Galatasaray vardı. İlk gole kadar olan bölümde kaçan pozisyonlar ile birlikte tarihi farkta kaçmıştı. Kadıköy'deki maçta ise maça iyi başlayan ve bireysel anlamdaki yetenekleri ile kısa sürede 2-0'ı yakalayan ama kalan 20-25 dakikada pili biten ve kalan dakikaları kendi evinde deplasman takımı görüntüsü veren bir Fenerbahçe vardı. Galatasaray skoru 2-0'dan 2-2'ye getirmiş ve son saniyede galibiyeti kaçırmıştı.


Sezonun ilk yarısı ile ikinci yarısında farklı bir Emre Çolak izliyoruz. Onun yerine son dönemde iyi işler yapan Aydın Yılmaz'ın oynamasını bekliyorum. Oynamalı da. Onun dışında bildiğimiz düzende ve her zamanki 11'miz ile oynayacağımız bariz. Orta sahada Melo ve Selçuk'a çok büyük iş düşüyor. Melo, Kadıköy'deki maçta Alex'i kaçırınca jeneriklik bir gol yemiştik. Selçuk'un orta sahadaki liderliğine gene çok ihtiyacımız olacak. O geldiğinden beri duran topları sever oldu bu taraftar. Elmander ise bitmek bilmeyen hücum presi ile gene rakibi çok zorlayacaktır. Bu sezon derbilerde çok etkili ve Fenerbahçe'ye de boşu yok.


Bu maçında gollü ve hareketli geçmesini bekliyorum. İki takımda biliyor ki kazanan taraf psikolojik açıdan tavan yapacak. Galatasaray kazanırsa aradaki puan farkı 8'e çıkacak ve muhtemelen Trabzonspor maçlarında şampiyonluk garantilenecek ve Kadıköy'e şampiyon olarak gidilecek. Fenerbahçe kazanırsa aradaki puan farkı 2'ye düşecek ve Fenerbahçe psikolojik açıdan belki de bu sezonun en iyi dönemini yaşayacak. Daha öncede belirttiğim gibi derbi kazanmak, hele hele deplasmanda derbi kazanmak 3 puandan çok daha fazlası demek. Beraberlik Galatasaray'ın daha çok işine gelir ama maçı Galatasaray kazanırsa Fenerbahçe'den çok başkalarının üzüleceği bir gerçek.

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beğen