13 Nisan 2012 Cuma

Süper Final ve Galatasaray









Saçma sapan bir şekilde hiç kimseye sorulmadan, bir çırpıda peydah edilen Play-off dönemi geldi çattı. 9 puan fark ile kapattığımız normal sezon yetmezmiş gibi kısa bir sezoncuk daha oynayacağız. 5 puan fark ile başlayacağız Süper Final'e.


Fikstür,


1. Hafta - 14/15 Nisan

Fenerbahçe - Trabzonspor
Beşiktaş - Galatasaray


2. Hafta - 21/22 Nisan
Galatasaray - Fenerbahçe
Trabzonspor - Beşiktaş


3. Hafta - 28/29 Nisan
Trabzonspor - Galatasaray
Fenerbahçe - Beşiktaş


4. Hafta - 2/3 Mayıs
Galatasaray - Trabzonspor
Beşiktaş - Fenerbahçe


5. Hafta - 5/6 Mayıs
Trabzonspor - Fenerbahçe
Galatasaray - Beşiktaş


6. Hafta - 12/13 Mayıs
Fenerbahçe - Galatasaray
Beşiktaş - Trabzonspor




Fikstürü şahsen beğendim. Almeida, Egemen gibi oyuncuları cezalı durumdayken İnönü deplasmanından çıkarılacak 3 puan ve ardından Fenerbahçe ile TT Arena'da oynanacak maçta alınacak 3 puan işi büyük ölçüde bitirir. Ama ne olursa olsun içeride oynayacağımız maçları kazanmamız çok önemli.


Sezona futbol anlamında kötü başlayıp özellikle 4-4-2'ye geçmemizle birlikte iyi toparlamıştık. Kalede Muslera'nın güven vermesi, defansta 40 yıldır birlikte oynuyormuş gibi uyum içinde hareket eden Semih ve Ujfalusi ikilisi, orta sahada Selçuk ve Melo, ileride de Elmander'in etkisi ile giderek daha iyi bir oyun ortaya koyduk ve Fenerbahçe derbisinde bu tavan yaptı. Ligin ikinci yarısında oyunun bazı bölümlerinde gene çok iyi oynamamıza rağmen bunu uzun süreye yayamamamız, gerçek, iyi bir kanat oyuncumuz olmaması bizim için sıkıntı oldu. Çok iyi oynayamasakta çok iyi mücadele ettiğimiz kesin. 4-4-2 sistemi için iyi kanatlara ihtiyaç olmasına rağmen biz devşirme oyuncular ile mücadele ediyoruz ve Selçuk-Melo ikilisine Elmander'in çalışkanlığı çoğu maçın skoruna direkt etki eden bir durum oldu. Süper Final'de de en büyük silahımız olacağı kesin. 


Süper Final öncesi yaşanan Melo-Riera kavgası çok yanlış olsa da kesin olan Melo'ya ihtiyacımız olduğu. Melo son yaşananlardan sonra ya ilk maçta kırmızı kart görerek Galatasaray kariyerini sonlandırır ya da Süper Final'e damgasını vurur. Fatih Terim'in etkisi ile saha içi ve saha dışında tam anlamı ile bir takım olduktan ve sonuna kadar mücadele ettikten sonra gerisi gelecektir. 



1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beğen