18 Ocak 2012 Çarşamba

El Clasico Öncesi




Bu akşam 23:00'da Bernabeu'da İspanya Kral Kupası Çeyrek Finali ilk maçı oynanacak. Real Madrid, La Liga'da 46 puan ile Barcelona'nın 5 puan önünde. Son Mallorca deplasmanında ilk yarıyı 1-0 geride kapatmış, ikinci yarıda risk alıp, baskılı oynamalarına rağmen, zor da olsa 2-1 kazanmışlardı. Fizik, kondüsyon açısından Real Madrid şüphesiz dünyanın en iyisi. Sürekli pres ve hızlı oyunu bu denli uzun süre kaldırabilecek bir takım daha yok. Higuain'in müthiş formu,  iyi gelişme gösteren Benzema, görev aldığı sürelerde iyi iş yapan Callejon, her ne kadar son dönemde taraftarlar ile sorun yaşadığı söylense de Ronaldo ve görev alırsa Mesut, Madrid'in silahları olacak. Di Maria sakatlığı nedeni ile oynayamayacak.

El Clasico öncesi yapılan basın toplantısında Jose Mourinho, Ronaldo'nun çalışma azmine dikkat çekti. Bir gazetecinin, 'Barcelona maçını kazanmayı kariyeriniz açısından önemli bir artı olarak görüyor musunuz?' sorusuna Jose Mourinho, Bundan sonra daha kaç tane kupa kazanmam lazım? Benim için artık maç kazanmak sadece kişisel bir memnuniyettir. Çarşamba da aynısı olacak' cevabını verdi.


Barcelona ise, Real Madrid'in 5 puan gerisinde takibini sürdüyor. Son lig müsabakası olan Betis maçında, erkenden 2-0 öne geçmelerine rağmen, Betis 2-2'yi yakalamıştı. Ama baskısını arttıran Barca 4-2 kazandı maçı. Son dönemde Madrid gibi kalelerinde gol yeme sıkıntıları var. Messi, Xavi ve İniesta üçlüsü her zaman ki gibi belirleyici etken olacaktır. Fabregas'da çok formda.

Maç öncesi basın toplantısında Guardiola, kalede Pinto'ya görev vereceğini açıkladı. Son yıllarda Real Madrid'e karşı olan üstünlüklerinin hatırlatılması üzerine, Guardiola: ''Sporda kredi yok, tekrar kazanmak gerek. Şimdiye kadar yaptıklarımız çok iyi ama yeniden kazanmak gerek. Kredimiz varmış gibi düşünemeyiz. Benim de kaybedecek çok şeyim var. Herkesin kaybedecek çok şeyi var'' diye konuştu.

İki takım geçen sene Kral Kupası finalinde karşılaşmış, müthiş maçı uzatma dakikalarında Ronaldo'nun harika kafa golü ile Real Madrid kazanmıştı. İçeride oynamanın verdiği avantajı da kullanarak Madrid hızlı başlamak isteyecektir. Ama başta Ronaldo olmak üzere futbolcular takım oyunundan uzaklaşıp, işi bireyselliğe ve bencilliğe dökerse Madrid'in işi zor. Madridli futbolcular saha içinde rahat olmalı. Öne geçseler dahi, Barcalı oyunculardan daha stresli oluyorlar. Buna tabii çıkan ucuz kartları da eklememiz gerek. Tur iki maçlı eleme sistemi ile oynanacağı için, Madrid evinde gol yemek istemeyecektir. Bir Real Madrid sempatizanı olarak tabii ki maçı da, turu da Madrid alsın isterim.

2 yorum:

  1. ÇIKAN UCUZ KARTLAR DERKEN KASTETTİĞİN NEDİR ÖRNEKLENDİREBİLİRMİSİN

    YanıtlaSil
  2. Tek tek bütün kartları sayamam tabii ki ama aşağıdaki video da ne demek istediğimi daha rahat anlarsın sanırım :)

    http://www.youtube.com/watch?v=DhYU_znLSRk&feature=share

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beğen