24 Ocak 2012 Salı

Real Madrid ve Sorun Yaratma Çabası




Barcelona maçından sonra İspanya'da ve medyada yazılanları Aceto çok güzel özetlemişti. Real Madrid'in Atletic Bilbao'yu 4-1 yendiği maçta, Jose Mourinho kariyerinde ilk kez tribünler tarafından ıslıklandı. Maçın sonlarına doğru durum 3-1 iken, Ultras Sur Jose Mourinho lehine tezahürat yaparken, stadın bir bölümü bu desteği ıslıklayarak protesto etti. Skor 4-1 olduktan sonra ultras sur, Mourinho'ya desteğe devam etti. Islıklar da devam etti. Maç 4-1 sona erdi.

Mourinho maç son açıklamasında kısaca, kariyerinde ilk kez ıslıklandığını, her şeyin bir ilki olduğunu, bu statta daha önce Zidane, Ronaldo ve Cristiano Ronaldo'nun da tepki gördüğünü, tepkilere çalışmaları ile karşılık vereceğini ve Real Madrid'in başarısı için çalıştığından bahsetti.

Real Madrid'in durumuna bakacak olursak, ligin ilk yarısınında 19 maçta 16 galibiyet alarak 49 puanla, en yakın takipçisi Barcelona'nın 5 puan önünde birinci bitirdiler. Lig'in ilk yarısında 49 puan toplayan Real Madrid, tarihindeki ilk yarıdaki en yüksek puanına ulaşarak rekor kırdı. Bir diğer rekor, ilk yarı sonunda attığı 67 golle İspanya Ligi'inde en fazla gol atan takım oldu. Şampiyonlar Ligi'nde bütün maçlarını kazandı. Belli ki bunlar yetmemiş.Barcelona maçlarında yaşananlar bunların önüne fazlası ile geçmiş gibi. Pepe başta olmak üzere bazı futbolcuların sertliği ve Barcelona maçlarındaki mağlubiyetler, medyanında etkisi ile fazlasıyla etkiliyor. Real Madrid'in Barcelona'yı gerçek anlamda yenmesi, Kral Kupası maçı galibiyeti ile değil de, lig şampiyonluğu ile olur. Son yaşananlar takımı etkilemezse büyük ihtimalle de bu gerçekleşecek. Ama İspanyol medyasında dolanan dedikodulara göre, Jose Mourinho sezon son Real Madrid'den ayrılacak. Gidişata bakıldığında en az sorun yaşaması gereken kulüplerden birisi olması gereken Real Madrid'in bu denli karışması  normal değil.

Kral Kupası rövanş maçı öncesi basın toplantısı yapan Jose Mourinho, Haziran ayında Real Madrid'i bırakacağı, Barcelona yenilgisinden sonra antremanda Sergio Ramos ve Casillas ile tartıştığı iddialarına cevap vermedi. İspanyol basını ile aranızda büyük bir gerginlik var. Bu sorunu çözmek için bir şeyler yapmayı düşünüyormusunuz?'' sorusuna karşılık, ''Şu anda ligde 5 puan farkla lideriz. Şampiyonlar Ligi'nde 6 maçta 6 galibiyet aldık. Ben buraya geldiğimde Real Madrid alışılmış bir şekilde Kral Kupası'ndan eleniyordu ama biz geçen yıl Kral Kupası'nı kazandık. Şampiyonlar Ligi olgusu kafalarında bile yoktu ama artık var. Yani görüldüğü gibi çok sorunumuz olduğunu sanmıyorum''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beğen