15 Ocak 2012 Pazar

Galatasaray 5 - Karabükspor 1 | Rekor



Maç öncesi yoğun yağış, elektrik kesintisi, metroların çalışmaması derken fazlası ile sorunlu bir maç öncesi yaşadık. Kadrolar açıklandığında, Servet'i ilk 11'de görmeyi beklemiyorduk. Hakan, Semih, Ujfaluji, Sabri defansif hattını beklerken, İmparator sağda Ujfalusi'yi, stoperde de Servet'e görev verdi. Maça da sorunlu başladık diyebiliriz. Karabükspor, Bülent Korkmaz önderliğinde kötü dönemi atlatmaya çalışıyor. Ara transfer dönemini en hareketli yaşayan takımlardan. 

Selçuk'un hatalı pasında Cernat ile daha birinci dakikada öne geçme şansı yakaladı Karabükspor, ama Muslera %100'lük bir pozisyonu çıkardı. Dönen atakta 'atamayana atarlar' kuralı işledi ve Elmander'in soldan güzel ortasında Baros düzeltip iyi vurunca ikinci dakikada 1-0 öne geçtik. İki takım adına da hareketli bir geçen maçta, Servet faktörü de işlemeye başlayınca Karabükspor pozisyonlar bulmaya başladı. İlk dakikadaki pozisyondan sonra gelişen atakta, Servet'i geçip vuran Shelton direğe takıldı, dönen topta Cernat'ın şutunu gene Muslera ayakları ile çeldi ve %100'lük bir pozisyonu daha çıkardı. Golü atan bizdik ama daha net pozisyonlara giren taraf Karabükspor'du. İlk yarıda baskıyı yavaş yavaş kırdığımız dönemde, kazanılan kornerde ilk golün asistini yapan Elmander ayak içi vuruş ile farkı 2'ye çıkardı. Güzel zamanda geldi ikinci gol. Golden sonra Mabiala Kazım'a yaptığı hareketten ötürü ikinci sarı kartla atıldı. İki kartta doğruydu. Özellikle ikinci sarı karttaki pozisyonda direk bileğe kaydı Mabiala.

İkinci yarıya 2-0 önde girmiş olmamız ve rakibin 10 kişi kalması ile Karabükspor'un yarı sahasında geçeceği aşikardı. İkinci yarıya da golle başladık. Elmander'in ceza sahası içerisinde düşürülmesi ile kazanılan penaltıyı gole çeviren Melo ile farkı 3'e çıkarttık. Daha sonra sırası ile Baros ve Emre'nin vuruşlarını önleyen Orkun, farkında açılmasını önledi. İkinci yarıda ender gelişen Karabükspor atağında, sol kanattan kullanılan ortaya yükselip düzgün vuran Mustafa Sarp, skoru 3-1 yaptı. İlk devrede de Samsunspor takımı ile gelip golünü atmıştı. Devre arasında Karabükspor'a transfer oldu. TT Arena'ya gelip gene golünü attı. Daha önce blogda yazdığımız gibi, son 2-3 maçta Elmander ile Baros'un arasındaki uyuma bir şeyler olmuştu. Bunda geriden iyi beslenememelerinin de katkısı vardı ama bu maçta uyum tekrar kendini gösterdi. Aralarındaki uyum iyi olduğu sürece gol atmak sorun değil. Baros, sağdan gelen pasta iki Karabüklü oyuncu Elmander'e çıkardı, Elmander'de farkı tekrar 3'e çıkardı. Son 2-3 maçtır fazlası ile şahsi oynayıp, topla 3-4 kişinin arasına dalan engin verkaç yapınca ceza sahası içerisinde boş kaldı ve şık bir gol ile skoru belirledi. 1987-1988 sezonunda elde ettiğimiz 9 maçlık galibiyet serisini tekrar egale etmiş olduk.





Her ne kadar 5-1 kazanmış olsakta, savunmada yapılan hatalar fazlası ile tehlikeli olmaya başladı. Muslera bu maç için fazlası ile iyiydi ama her zaman gününde olmayabilir. Daha tehlikeli rakiplere karşı bu pozisyonlar başımızı çok ağrıtır. 3 net pozisyon gol olsa, durum çok farklı olabilirdi. Kazım sağ kanatta iyi işler yaptı ama, defansif anlamda halen eksikleri var. Ujfalusi'ye stoperde ihtiyacımız var. Sağda Sabri'nin oynaması daha derli toplu yapacaktır. Servet ile gerçekten olmuyor. Yediğimiz golde, Hakan Balta Mustafa'ya o kadar rahat vurdurmamalıydı. Emre Çolak bu maçta da çok iyiydi. Zaman zaman sol çizgide oynayıp iyi işler yapıyor. Zaman zamanda ofansif orta saha oyuncusu gibi takımı yönlendiriyor. Şutları ve ortaları çok iyi. Mutlaka çalışmaya devam etmeli. Skor 5-1 olsa da, iki takım adına kaleciler çok iyi işler yaptı. 5 gol yemesine rağmen, Orkun 3-4 tane net pozisyon çıkardı Muslera gibi. Son haftalarda çok iyi performans gösteren ve Elmander ile uyumu tekrar yakalayan Baros'un sakatlanması gecenin kötü durumuydu. 3-4 hafta oynayamayacağı açıklandı Baros'un. Umarım 4-4-2'den vazgeçmeyiz ve Baros kısa sürede döner. Karabükspor ilk 30 dakikadaki oyununu genele yaydığında ve yakaladığı pozisyonları gole çevirdiğinde çok rahat ligde kalır. Bülent Kaptan'a bundan sonraki maçlarında başarılar. Haftaya Eskişehirspor deplasmanı var.

Yürüyedur Galatasaray...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beğen