19 Ocak 2012 Perşembe

Real Madrid 1 - Barcelona 2





Dün oynanan İspanya Kral Kupası çeyrek final ilk maçında Barcelona, Real Madrid'i 2-1 mağlup etti. Maça sürpriz bir kadro ile çıktı Jose Mourinho. Tabii ki Hamit, Nuri ve Mesut'un oynamasını isteriz ama bu üç isimden oynama ihtimali en yüksek olan Mesut yerine, Hamit'i tercih etti. Kadro içeride oynayan bir takım için biraz fazla defansifti ve Barcelona pas trafiğini bozma üzerine kuruluydu. Önceki maçlarda olduğu gibi iyi başlayan taraf Madrid'di. İlk atakta Ronaldo ile şık bir de gol buldular. Orta alanda Xavi ve Messi'yi durdurma operasyonu başarılı oldu ama takımı ayağa kaldıracak, ilerde oyun kuracak bir oyuncu olmayınca sıkıntı yaşadılar. Hamit'in kanadından tehlikeli atakları oldu Barcelona'nın. Bun da Hamit'in karşısında İniesta olması ve Hamit'e hiç yardım gelmemesi en önemli etken. Hamit topu kaptığı ya da pas geldiği zaman kafasını kaldırdığında hep Barcalılar ile yalnız kaldı. İkinci yarıda İniesta'nın belini kırıp harika bir de orta yaptı ama Benzema'nın vuruşu direkten döndü. Özellikle Benzema ve Higuain geriye gelip top almayınca ve çizgiye inmeyince Barca çok etkili kullandı aynı kanadı. Ramos ve Casillas ilk yarıda kritik müdahaleler yaptı. Aynı şekilde Barcelona'nın sağ kanadı da çok etkisizdi. Bindirmeler yapıp, bazen dribblingler ile içeri giren Dani Alves hiç etkili olamadı. Xavi ve Messi alışılagelmiş görüntüsünden çok uzaktı.

Son dönemde taraftarlar ile arasında sorun olduğu söylenen Ronaldo'nun gol atması tabii ki pozitif bir etken. Golden sonra ilk yarıda Madrid onun kanadında çok etkili oldu ama aldığı bir darbe ile sakat sakat devam etmesi daha kötü yaptı işleri. Özellikle ikinci yarıdan itibaren hiç etkili olamadı. Real Madrid zaten sakatlanmadan önce Ronaldo ile geliyordu. O sakatlanınca tamamen durdular. Orta alanda ofansif anlamda oyun kuracak, top yapıp pozisyon hazırlayacak kimse olmadığı için etkisiz kaldılar. İkinci yarıya golle başlayan Barcelona, moral faktörü ile de daha iyiydi. Real Madrid, özellikle Barcelona maçlarında golü yiyince moral açısından hemen demorolize oluyor. O evreyi atlatamıyorlar. Ama Madrid'e nazaran Barcelona daha iyi yönetiyor o durumu. Yan topta Puyol'u Benzema marke etmeye çalışırsa golü yersiniz. Real Madrid gereken değişiklikleri yaptı ama yeterli olmadı. Real Madrid'in sağ kanadındaki boşluğu çok iyi gören Messi, Abidal'e harika bir pas attı. Abidal'de Barcelona'yı öne geçirdi. Pepe sevdiğim bir oyuncu ama bu maçta gene sertliği ile ön plandaydı. Bilerek Messi'nin eline basmasının savunulacak bir yönü yok ama Barcalı oyuncuların aktörlük performansı her zamanki gibiydi.

İki maçlı eleme usüllü turlarda, deplasmanda 2-1 kazanmak çok büyük avantaj. Her ne kadar Madrid kazansın istesem de, skora ve gidişata bakarsak, turu Barcelona geçti diyebiliriz. Real Madrid'in aklı Lig'de. Bütün arzuları sene sonunda Lig şampiyonu olmak. Avrupa'da var tabii. Bu mağlubiyet Madrid'i kötü etkilerse, Ligde de takılmalar gelebilir.

Maç sonrası Hamit'in çok kötü oynamadığını, görevini yaptığını söyleyen Mourinho; ''Taraftarlardan gelen tepkileri her zaman anlarım ama asla kulak asmam, ne maçtan önce ne de maçtan sonra. Sorumluluk bana ait, özellikle de takım kaybettiği zaman. Galibiyetlerin babası çoktur, ama yenilginin bir tanedir. Uzun süredir futbolun içindeyim ve bunu öğrendim. Kupa finali zaferini hep beraber kutladık ama yenilgide tek ebeveyn benim.''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beğen