8 Ocak 2012 Pazar

Samsunspor 2 - Galatasaray 4 | İmparator Farkı




Geçen haftaki İBB maçını her ne kadar 4-1 kazanmış olsakta, özellikle ilk yarıdaki oyunla takım fazlası ile sinyal verdi. Özellikle sağ kanat 'transfer' diye bağırıyordu. Lig'de ilk devrenin sonlarına doğru izlediğimiz iyi futbolu pek görememiştik. Samsunspor deplasmanı öncesi Eboue'den kötü haber geldi. Afrika Kupası'na geç katılması için Ünal Aysal,  federasyon ile görüştü, ancak izin alınamadı. Bu da sağ bek için riski ortaya çıkardı. Ya Ujfaluji sağ beke geçecek, göbekte Servet ile Semih oynayacaktı, ya da sakatlıktan yeni çıkmış Sabri'ye forma verilecekti. İmparator ikinci seçeneği uyguladı. 4-4-2 ile sahadaydık ve sağ bekte olduğu gibi, sağ açıkta da Engin'i oynatarak risk aldı İmparator.

Son dönemde artan formunu İBB maçındaki oyunu ve attığı 2 golle taçlandıran Emre'nin şutu ile başladık maça. İki takım adına karşılıklı ataklar varken, Melo'nun laubaliliği pahalıya patladı. Sabri'de Ekigho'yu marke etmeyince Samsunspor 1-0 öne geçti. Deplasmanda 7 maç sonra gol yemiş olduk. İBB maçınının belli bölümlerinde görünen sıkıntılar bu maçta da fazlası ile vardı. Elmander ile Baros arasında uyumsuzluk yetmezmiş gibi, bir de bu ikili topla buluşamayınca, ileriye bir türlü yıkamadık oyunu. Bekler ve kanatlar birbirlerinden tamamen habersiz gibi dolandılar. Melo'nun kötü performansı da eklenince Samsunspor topla daha fazla oynadı. Özellikle sağ kanatta Engin ve Sabri'nin kötü performansı takımı fazlası ile etkiliyor. Onlar da bunu beklemiyordu aslında. Semih ve Ujfalusi birlikte oynamaya başladıktan beri uyumlular. Özellikle Ujfalusi'nin tecrübesi ve Semih'i sürekli yönlendirmesi çok değerli. Ekigho ve Zenke gibi 2 fizikli oyuncusunun sürekli rahatsız edeceği belliydi ama daha ilk golün etkisi geçmemişti ki ceza sahasına doğru doldurulan topta Sabri topu Ekigho'nun önüne indirince Samsunspor'un ikinci golü geldi. 10 hafta sonra kalemizde 2. golü gördük. Sabri performans olarak kötüydü zaten, ikinci golden sonra kafa olarakta çöktü.

Devrenin sonlarına doğru Samsunspor'un 'devreye 2-0'la girelim' psikolojisi ile kapanması ile 1-2 ataktan sonuç gelmeyince ilk yarı 2-0 sona erdi. Engin'den bahsetmek gerekirse, iyi niyetinden ve yeteneğinden şüphemiz yok. İBB maçında Doka'nın kendisine yaptığı kasti faulden sonra Fatih Terim ile göz göze gelip Doka'nın üzerine yürümekten vazgeçmesi bir şeylerin kanıtı. Ama 2 maçtır orta sahada aldığı toplarla bütün defansın arasına dalması can sıkıcı olmaya başladı. Topu alıp 4-5 kişinin arasına giriyor ve topu kaybedip kontra yiyoruz. Kafasını kaldırıp pas denese, Galatasaray çok daha rahat gidecek rakip kaleye. Bu maçta ikili mücadelelerde fazlası ile yerde kaldı.

İkinci yarıya Sabri-Riera değişikliği ile başladık. Yazının başında bahsettiğim ilk seçeneğe döndü takım. Ujfalusi sağ beke geçti. Melo, Semih'in yanına geldi stopere. Emre ortaya daha yakın oynamaya başladı. Riera  sol çizgiye geçti. Fazlası ile risk alınıyordu ama alınması gereken bir riskti. Ujfalusi, Atletico Madrid'de de zaman zaman sağ bekte görev yapıyordu. Onun sağ beke geçmesi hemen sonuç verdi ve ortasında Semih'in kafa vuruşu savunmanında müdahalesi ile ağlarla buluştu ve fark 1'e indi. Golün erken gelmesi çok önemliydi. Samsunspor ikinci yarıda takım olarak tamamen zaman geçirmeye oynamak için çıkmıştı. Kalecisi dahil bütün futbolcular zaman geçirme çabasındaydı. Yere düşen kalkmıyordu ama Galatasaray çoktan ayaklanmıştı. 57. dakika da ikinci kritik değişiklik geldi İmparator'dan. Engin'in yerine Servet oyuna girdi. Zaten kötü bir maç çıkaran ve sarı kartı bulunan Melo, stoperde fazla riskliydi. Servet, Semih'in yanına, Melo'da alışık olduğumuz mevkisine geçti. Sol kanatta Hakan ile başlayıp Emre ve Riera ile devam eden atakta, 3 kişinin arasından topu içeriye çıkaran Riera'nın pasında, Selçuk Allah ne verdiyse vurdu ve beraberliği getirdi ve ligdeki 7. golünü attı. Geldiği günden bu yana en yararlı işini yaptı diyebiliriz Riera. Golü atan Selçuk, bir kaç dakika sonra kale önünde çok net bir topu çıkardı ve golü önledi diyebiliriz.





Emre pres yapıp topu kaptıktan sonra Baros'a adeta adrese teslim bir orta yapınca, Baros bu güzel pası geri çevirmedi ve köşeye bıraktı topu. 2-0 önde iken sürekli zamana oynayan, yerden hiç kalkmayan Samsunsporlu futbolcular, 3-2 olduktan sonra birden hareketlendi ve düşen anında ayağa kalktı. Sercan'ın da oyuna girmesinden sonra, zaten oyundan düşen Samsunspor kalesine 4. golü de Sercan bıraktı ve muhteşem geri dönüş ile 4-2 kazandık.

Aslında ilk yarıda Sabri değilde Eboue ya da Ujfalusi oynasaydı, Samsunspor kolay kolay gol atamazdı. 2 golde de Sabri'nin hatası var. Ama Sabri hata yaptı diye yerin dibine sokacak halimiz yok. Sonuçta sakatlıktan yeni çıktı. Sabri bizden birisidir ve hatalardan sonra ona sallayanlardan daha çok üzülüyordur. Transferin yapılması gereken ilk yer sağ kanat. Mutlaka bir sağ kanat transferi yapılmalı. Hem defansa hem de orta alana. Fatih Terim maç sonunda, devre arasında oyuncuları uyarmaktan daha koyu bir şey yaptığını ve Sabri konusunda hata yaptığını söyledi. Sadece devre arasında değil, genel anlamda oyuncu değişiklikleri ile de çok iyi işler yaptığı belli. Elmander ve Baros uyumlu olduğu ve iyi beslendiği sürece bu sezon pek sıkıntı çekmeyiz. Emre'nın hırsı, çalışma azmi çok iyi. Bu şekilde devam ederse formayı vermez. Sercan ve Semih'in gol atmalarına çok sevindim. Özellikle Sercan'ın ihtiyacı vardı. Engin kafasını kaldırıp paslı oynamaya başlarsa, çok daha yararlı olur. Melo TT Arena'yı gördükten sonra kendisine gelir. Az da olsa Samsunspor tribünlerinden bahsetmem gerek. 2-0 olunca fincan ve ararım bestelerini girip, 4-2 olduktan sonra yönetim istifa diye bağırmak skor taraftarlığıdır. Üst üste 8. galibiyeti alıp puanımızı 43'e yükselttik. Karabükspor maçı ile devam edeceğiz.

Büyüksün İmparator, yürüyedur Galatasaray...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beğen