26 Ocak 2012 Perşembe

Bu Korku Barcelona'ya Yeter



Her şeyden önce şunu belirtmem gerekir ki son yıllarda izlediğim en güzel maçtı. İnanılmaz bir mücadele izledik. Futbola doyduk adeta. Lig'de 5 puan önde olup, rekorlar ile ilk yarıyı kapatan Real Madrid'de, 2-1 biten ilk Kral Kupası maçı rövanşı sonrası takım içinde yaşandığı iddia edilen olaylar neredeyse El Clasico'nun önüne geçti. Real Madrid son yıllarda defansif ağırlıklı çıkıyordu. Orta sahayı kalabalık tutup, önce rakibi durdurmaya yönelik bir düşünce ile oynuyorlardı. Son maçtan sonra gelen eleştirilerden midir, yoksa 2-1'lik skorun getirdiği gol ihtiyacı mıdır bilinmez ama Jose Mourinho bu sefer ofansif ağırlıklı, orta alanda hem Mesut hem de Kaka'yı kullanarak, 'en iyi savunma hücumdur' düşüncesi ile çıktı maça. Daha maçın 10. saniyesinde Higuain net pozisyondan yararlanamadı. Ardından maç tek kaleye döndü. Madrid, Barcelona'yı hataya zorladı. İnanılmaz pres yaptı. Sağdan, soldan, ortadan sürekli saldırdı ama aynı bu seneki Galatasaray - Fenerbahçe maçındaki gibi yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi. Özellikle Mesut'un 30 küsür metreden çektiği şut direkten dönmeyip gol olsa, El Clasico tarihinin en iyi gollerinden birisi olurdu. Maçın sonlarına doğru hakeminde katkıları ile istediğini elde eden Barcelona, Madrid solda Pedro'yu unutunca 1-0 öne geçti. Ardından Dani Alves'in attığı harika gol ile farkı 2'ye çıkarttı. İlk yarı sonlara doğru biraz olaylıda olsa bitti. Oynayan Madrid, ama golleri atan Barcelona'ydı.

İkinci yarıda rahat olan taraf Barcelona idi. İlk maçı 2-1 kazanmaları, rövanşta ilk yarıyı 2-0 önde kapatmaları tabii ki en büyük nedendi. Ama Real Madrid ilk yarıdaki gibi saldırmaya devam etti. Hakem ise evlere şenlikti. Önce Ramos'un golü saçma sapan bir faul kararı ile geçerli sayılmadı. Yılmayan Madrid saldırdı ve Mesut'un güzel pasında Ronaldo şık golle farkı 1'e indirdi. Yokları oynayan Higuain'in yerine oyuna giren Benzema, Puyol'u sürüm sürüm süründürdü ve golünü atıp maça eşitliği getirdi. Bundan sonra ilk yarıda korner vuruşunda Pepe'nin vurduğu kafa vuruşunu eliyle uzaklaştıran Busquets başrolünde Barcelona tiyatrosu başladı. Barcelona'ya, oynadığı futbola çamur atmıyorum kesinlikle ama Busquets başrolünde Barcelonalı oyuncuların hepsinin dokunur dokunmaz kendini yerlere atması ve hakemleri bu konuda iyi baskı altına alması çok net bir gerçek. Bu maçta hakem takdir haklarının hepsini Barcelona'dan yana kullandı. Ramos'a komik bir kırmızı çıktı. Ramos, kırmızı kart karını alkışlayarak protesto edip Bülent Korkmaz'a selam çaktı. Penaltılar verilmedi. Gol verilmedi. Kartlık pozisyonlara faul dahi çalınmadı. Yetmezmiş gibi o kadar faul, kart olduktan sonra 3 dakika uzatmaya rağmen önce faul verdi, sonra da kazanılan faulü kullandırtmadı Real Madrid'e. Barcelona öldü öldü dirildi ve turu geçti.

İlk yarıda yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyen, ikinci yarıda da iyi futboluna devam eden ve 2-0'dan dönen Madrid'e üçüncü golü attırmadılar. Çok uzun bir süre sonra ilk kez Barcelona bu kadar kötü oynadı çünkü karşısında mükemmel bir Real Madrid vardı. Barcelonalı taraftarlar çok uzun süre sonra hem de kendi sahalarında bu denli iyi bir rakip gördü ve ciddi anlamda 'tırstı'.  3-2 olsa ve Madrid tur atlasa kesinlikle efsane olurdu.




Bir de Pepe konusuna gelecek olursak, bazı hareketleri gerçekten çok sert. Yani savunulacak bir tarafı yok. Ama insanlarda artık o dereceye gelmiş ki, yaptığı normal faullerde bile kırmızı kart beklentisi içine giriyor insan. Pepe'nin daha maç başlamadan kırmızı kart görmesini isteyenler var! Ama Busquets başta olmak üzere Barcelonalı futbolcuların yaptıkları çirkefliklere kimsenin bir şey dediği yok. Yani iyi futbol oynuyorsa, istediğini yapabilirsin. Maçın adamı bence Mesut idi. Bilbao maçında da harikaydı.

Sonuç olarak, Real Madrid oynadı, turu Barcelona geçti.

Maçı anlatan kare bu olsa gerek

5 yorum:

  1. he babam he..
    sorarlar adama sen bu kadar formsuz bir barcelona gördün mü diye, real bu gazı arasa bulamaz bir daha. 2.el clasicoda rayına girecek her şey, çok korktular(!).

    YanıtlaSil
  2. Barcelona kendi evinde uzun süre sonra topla oynamada %50lere düştü. Bunun nedeni de Real Madrid'di. Ortada bir formsuzluk yok.

    Ben Barcelona'yı aşağılayan, küçümseyen bir ifade kullanmadım. Ama son yıllarda Barcelona taraftarlarının bu denli korktuğu bir maç hatırlamıyorum

    YanıtlaSil
  3. barcelonalıların ağzını kapatacaktı madrid ama hakemin komik,aciz yönetiminin kurbanı oldu..yıllardır mazlumu oynamaktan bıkmadı barca...şansta yok ki arkadaş mesut sallıyo direkten dönüyo alves sallıyo içerde

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık çok güzel bir yazı olmuş kardeşim. Dediğin gibi bu korku yeter

    YanıtlaSil
  5. maç cok iyidi.tempo cok yüksekti.yorumcu ömer üründül felaketti.'messi kırmızı kart görmeliymiş'bitirdi beni.hakem cok kötüydü ama tek taraflı degil bilakiz real tarafındaydı. ' Maçın sonlarına doğru hakeminde katkıları ile istediğini elde eden Barcelona, Madrid solda Pedro'yu unutunca 1-0 öne geçti'komiksin.. maçı tekrar seyret hakemin rengini anlarsın.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beğen