31 Ocak 2012 Salı

Kazım Transferi





Ara transferin sonlanmasına saatler kala her ne kadar son dakika transferlerinden çok çekmiş olsak da orta saha için bir oyuncu beklentisi içerisindeyiz. Ünal Aysal'ın dün yaptığı açıklamalardan sonra yüksek bedelli transfer için sezon sonu bekleneceği izlenimi edinmek zor değil. Sezon sonu sözleşmesi sona erecek birçok futbolcu var. Bonservis ödemeden getirilebilir. Ama biz özellikle kanatlar için transfer beklerken gece geç saatlerde ayrılık haberi geldi. Kazım'ın (ne kadar doğru bilmiyorum) kendi isteği ile Olympiakos'a gitmek istediği ve 900 bin Euro bedel ile sezon sonuna kadar kiralandığını öğrendik. Burada ilginç olan, 4 ay gibi bir süre için Kazım'a 900 bin Euro verilmesi. Zaten Kazım'ın bonservisi ne kadar ki 4 ay gibi bir süre için bu ücret verildi. İşin diğer bir kısmı transfer gerçekten lazımken, transfer beklerken, hem de ihtiyaç olan bölgeden oyuncu gönderilmesi ilginç. Yerli bir oyuncunun gitmesi daha ilginç. Yabancı kontenjanını düşünecek olursak, Muslera, Ujfalusi, Melo, Elmander, Eboue oynaması kesin oyuncular. Kazım'ın gitmek istediği doğruysa ve para için gönderildiyse hata olur. Kazım'ın Galatasaray'a transferine hiç sıcak bakmamıştım, istememiştim ama hakkını yemeyelim Kazım geldiğinden beri büyük bir hatası, terbiyesizliği olmadı. Geçen sezonun ikinci yarısında takımın en iyilerindendi. Bu sezonda çok iyi oynamasada sağ kanatta oynayabilecek isimlerin başında geliyor. Yeri gelince forvette oynayabilen bir isim. 3 sene önceki Meira hatasına düşmemiz en büyük korkum. O zamanda Meira para için satılmış, Hamburg maçında yokluktan Kewell defansta oynamış ve Kewell'dan ofansta faydalanamamıştık. Sonuç malumunuz. Kazım'ı her şartta savunan Fatih Terim'in tutumuda önemli. Son dönemde alınan 1-2 kötü sonuçtan sonra ilk ıslıklanan, tepki gösterilen isimlerden biriydi Kazım. Kazım'ın yabancı transferlerin takıma ve Türkiye'ye uyum sağlamasında büyük katkısı vardı. Artık gittiğine göre yeni kurban seçebilir bazıları. Şu andan itibaren önemli olan, zaten transfer gereken kanatlara, bir de Kazım gittikten sonra kesinlikle transfer yapılması. Çünkü, Aydın Yılmaz gibi bir şey var yedek kulübesinde. Ne diyeyim, Allah insana Aydın Yılmaz şansı, bahtı versin...

3 yorum:

  1. Sakat olup oynayamadığı için haksızca ıslıklanan ve potansiyelini herkesin bildiği adam (Arda) haksız oluyor, ama takıma hiçbir katkısı olmayan (potansiyeli de olmayan) adam 2 kere küçük bir kesim tarafından ıslıklandı diye kurban ilan ediliyor öyle mi? Arda'ya her fırsatta buradan sallarken güzeldi de şimdi 'kurban seçebilir bazıları' mı oldu?

    YanıtlaSil
  2. Arda'ya son yaptığı açıklamalardan sonra ''salladım''!?
    Ayrıca, Servet Servet diye inleyen tribünlerin Kazım'ı ıslıklama hakkı olmadığını düşünüyorum
    Kazım'ı değil, şu kadroda sağ kanat alternatiflerini düşündükten sonra gönderilmemesini savunuyorum

    YanıtlaSil
  3. kazım'ı ıslıklayan çevre, gelmesine karşı olan çevredir. iyi de oynasa kötü de oynasa bu adam, bu kişiler tarafından ıslıklanacaktı(r). ki bende ıslıklamasam da Kazım'ın Galatasaray'a layık bir futbolcu olmadığı kanısındayım.
    he profesyonel açıdan düşünecek olursak, yazdıklarına katılıyorum. Kazım hiç oynamasa bile güzel bir yedek olabilir takım için. eboue ile iyi bir ikili oluşturmuşlardı sağ kanatta.
    yerine iyi bir topçu gelmedikçe durumumuz vahim...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beğen