15 Ocak 2012 Pazar

Sen de Artık Herkes Gibisin





Arda bugün Yenilsen de Yensen de programına telefon ile bağlanıp, Lefter Kücükandonyadis'i andı. Yarın oynanacak Atletico Madrid - Villarreal maçına siyah bant ile çıkmak için çalışma başlattığından bahsetti. Lefter'e tekrar Allah'tan rahmet dileyelim bu vesile ile. Arda daha sonra Ankaragüçlü genç futbolcuların mücadelesinin kendisini de duygulandırdığından bahsetti.

Çok acılar çektiğinden, çok zor durumlara düştüğünden, ama artık çok iyi olduğundan, Madrid'de çok mutlu olduğundan, insanlara öldüklerinde değil de, yaşarken değer verilmesinden bahsetti ve durup dururken şu talihsiz cümleleri kurdu;


Arda: ''Bülent Korkmaz bayrak adam olduktan sonra bu kulüpten 6 ay sonra gönderildi. Halen kalbi buruktur. Kulüpte yemek verilmediği anlar oldu. Büyük futbolcular, büyük kulüpler başarılar ile değil, duruşlar ile kendilerini gösterirler.''

Bu Kulüp...

Kendisini yetiştirip bir yerlere getiren ve kaçmasına rağmen halen ona sahip çıkan gene bahsettiği ve adını söyleyemediği 'Bu Kulüp'. Arda kimdir ki koskoca Galatasaray'a duruş dersi veriyor. Taziye için arayıp, durup dururken konuyu buraya getirmeye ne gerek var? Bahsettiği gibi bir vefasızlık söz konusu olsa bile bunu yapan zamane yönetimidir. Galatasaray taraftarı her zaman, her yerde gereken kişilere gereken desteği vermiştir. Veriyor da. Yeni gelen yönetim de 'Galatasaray Efsanelerini Anıyor' projesi gerçekleştiriyor zaten.

Ama Arda hangi hakla çıkıp hem de Bülent Korkmaz’ın teknik direktör olarak Türk Telekom Arena’ya geleceği bir günde böyle bir açıklama yapıyor ? Bülent Korkmaz, Hasan Şaş, Suat Kaya, Tugay Kerimoğlu, Prekazi hatta Emre Aşık gibi isimler bile bu şekilde açıklamalar yapmıyor. Kaldı ki, bahsettiği Bülent Korkmaz hiçbir zaman çıkıpta, 'Biz paramızı alamazken yabancı oyuncular helikopter bakıyordu' 'Ayda bilmem ne kadar milyar alıyorum, gene yetmiyor' gibi saçma sapan açıklamalar yapmadı. Hiçbir zaman trip atmadı. Aksine her zaman, her şartta futbol oynadı. Çenesi değil ayakları çalıştı. UEFA Finali'nde çıkık omuzla oynadı. Uzun süre para almadığı oldu. Boş mukaveleye imzaladılar. Ceplerinden para verdiler oyunculara. Ve biraz sivrildikten sonra kaçıp gitmediler.

Galatasaray zor duruma düştü tekrar geldi İmparator. Hagi, taraftarın önüne atılacağını bile bile geldi bu takımın başına. Aynı şekilde Bülent Korkmaz'da. Ama hiçbir zaman Arda gibi davranmadılar. Kişisel anlamda kendilerine haksızlık yapıldıklarını bilseler de hiçbir zaman küsmediler Galatasaray'a. Ve Galatasaray'dan bahsederken her zaman takımım ya da Galatasaray diye bahsettiler. Bu kulüp demediler. Ama Arda, kim mikrofon uzatsa; ’çok acılar çektim, bir ben bilirim, şimdi çok mutluyum’ tarzı konuşuyor. Bunu bir kere açıklarsın anlar insanlar. Ama her mikrofon uzatıldığında, her açıklama yaptığında bozuk plak gibi aynı şeyleri söylüyor. Zannedersin sokağa atıldı, Flash TV'ye çıkacak. Madem mutlusun sus da futboluna oyna.

Galatasaray'ın müthiş formunu mu kıskandı, ilk 11'e girememenin verdiği stres mi, yoksa artık gündeme gelmemesi, İspanya'da pek iplenmemesi mi bilinmez ama, Arda gerçekten boş konuşuyor. Buradayken sözde kaçıyordu medyadan, oraya gitti bu sefer kendisi arıyor. Atletico Madrid'e transferinde Galatasaray'a belli miktarda ekonomik fayda sağlamıştır. Ama takımdan gitmesi inanın çok daha fazla fayda sağlamış durumda. Takımda huzur ve birliktelik hakim. Gerçek bir takımımız var. Bir futbolcumuza faul yapıldığı zaman, ya da üzerine yüründüğü zaman yerlisi-yabancısı hep birlikte tek yumruk oluyor. Kimse kimsenin arkasından iş çevirmiyor.

Gitmek istedi, gitti. Halen her defasında neden bu kötüleme, laf çarpma çabası gerçekten anlamak güç. Galatasaray taraftarı Arda'nın söylediği gibi sadece hayatta değil, vefat ettiğinde de gerekenlere gereken desteği verir. Bunun en güzel örneği de Taçsız Kral'dır. Ama hatanın büyüğü de, Arda'yı Metin Oktay ile aynı kefeye koyanlarda. Önceleri 'Kupa kaldırmadan Galatasaray'dan ayrılmayacağım' diye açıklama yapan, bu sezon başında da Fatih Terim'in gelmesi ile kalacağını açıklayıp, ardından kaçan birisi vefadan bahsedemez.  Hep hatalı taraftar, yöneticiler, teknik heyet mi ? Hiç Arda'nın şucu yok yani. Ne güzel İstanbul...


İsteyen Arda'yı 'Büyük Kaptan', 'Efsane', 'Vazgeçilmez' yapabilir. Ama başlıkta Nazım Hikmet'ten alıntı yaptığım gibi, benim için Arda artık herkes gibi...

2 yorum:

  1. adam değil... net...

    YanıtlaSil
  2. Yüreğine sağlık içimden geçenleri tek tek söylemişsin. Bu sene gol sevinçleri her şeyin özeti zaten . Son olarak arda bu takımda kalsaydı Emre Çolak belki de olmayacaktı.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Beğen